Bundan böyle, 150’den fazla bağımsız bölümü bulunan sitelerde mini hastane ya da sağlık odası bulundurulması zorunlu hale getirilecek. Proje kapsamında kurulacak olan sağlık odalarının, bir ay içinde tüm Türkiye genelinde faaliyete geçmesi planlanıyor.

7/24 Hizmet Verecek Sağlık Odaları

Yeni düzenleme ile sitelerde 7/24 hizmet verecek tam donanımlı sağlık odaları oluşturulacak. Bu odalarda görev alacak hemşireler, tansiyon ölçümü, düzenli enjeksiyon, küçük yaralanmalar ve bulaşıcı hastalıkların etkilerini asgari düzeye indirmek gibi hastane müdahalesine gerek duyulmayan durumlarla ilgilenecekler. Böylece, hem hastanelerdeki yoğunluk azalacak hem de trafik sıkışıklığına çözüm sağlanmış olacak.

Proje Hızla Hayata Geçirilecek

Edinilen bilgilere göre,geçtiğimiz hafta Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği yetkilileri Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile bir araya geldi. Görüşmede, toplu konut alanlarında sağlık odalarının kurulmasını öngören proje hakkında anlaşmaya varıldı ve Bakan Memişoğlu projeyi onaylayarak tüm Türkiye'de uygulanması için talimat verdi.

Miss Turkey 2024 Birincisi Bilgen, Doktorluk Kariyerine Bingöl'de Devam Edecek Miss Turkey 2024 Birincisi Bilgen, Doktorluk Kariyerine Bingöl'de Devam Edecek

Sağlık Odalarıyla Salgınlara Hazırlık

Projenin hayata geçmesiyle birlikte, Türkiye genelinde salgın hastalıkların yayılmasının önüne geçilmesi, yaşlılara sağlık hizmetlerine daha kolay erişim sağlanması ve şehir trafiğinin azaltılması gibi birçok avantaj elde edilecek. Ayrıca, olası bir Maymun Çiçeği salgınına karşı da hazırlıklı olunacak.

İstihdama Katkı Sağlayacak

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Genel Başkanı Suat Sandalcı, bu projenin sağlık sektöründeki istihdama da katkı sağlayacağını belirtti. Proje ile birçok hemşire ve sağlık personeli toplu konut alanlarında istihdam edilecek. Sandalcı, bu projenin Türkiye’de olduğu gibi dünya genelindeki diğer ülkelere de örnek teşkil edebileceğini vurguladı.