Memişoğlu, yaşlılara ve çocuklara hizmetlerin daha hızlı ulaştırılması için yapılan planlamaları çok yakında duyuracaklarını ifade etti.

Engelli Sağlık Personeli Atamalarında Artış Talebi Engelli Sağlık Personeli Atamalarında Artış Talebi

Rize'de Çeşitli Ziyaretlerde Bulundu

Çeşitli ziyaretler ve incelemeler kapsamında Rize'ye giden Sağlık Bakanı Memişoğlu, Valiliği ziyaret etti. Toplantıya Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, AK Parti Rize milletvekilleri Muhammed Avcı ve Harun Mertoğlu, Belediye Başkanı Rahmi Metin, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Hasan Basri Velioğlu, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Sağlık Hizmetlerini Güçlendireceğiz

Toplantı sonrasında gazetecilere açıklama yapan Memişoğlu, Rize'nin sağlık durumu ve geleceğe dair taleplerini değerlendirdiklerini söyledi. Sağlık hizmetlerini daha iyi hale getirmek için çalıştıklarını vurgulayan Memişoğlu, "Dünyanın en iyi sağlık hizmeti sunan ülkelerinden birisiyiz. Rize'de Türkiye'nin en güzel şehir hastanesini kısa zamanda hizmete sunacağız. Bu gelişme, Rize'deki sağlık problemlerinin büyük ölçüde azalmasına hatta bitmesine neden olacaktır," dedi.

Hedef: Hastalanmadan Sağlığı Koruma

Sağlık Bakanlığı olarak Rize'de çözülmeyecek hiçbir sağlık probleminin kalmaması için mücadele ettiklerini belirten Memişoğlu, "Rize'deki bir hastamız başka bir yere sağlık hizmeti almak için muhtaç olmamalı. Bunu sağlayacağız. Aile hekimliği ve temel sağlık hizmetlerini, sağlığımızı hastalanmadan koruma konusundaki çabalarımızı artıracağız," dedi.

Sağlıklı Yaşamın Önemine Vurgu Yaptı

Sağlığın korunmasının önemine vurgu yapan Memişoğlu, "Esas hedefimiz hastalanmadan sağlığımızı korumaktır. Kilomuza dikkat edeceğiz, bağımlılık yapan alışkanlıklardan uzak duracağız. Topluma ve Rizelilere şunu ifade etmek istiyorum ki hastalanmadan önce sağlığımızı korumak önceliğimiz olmalı," dedi.

Bakan Memişoğlu, ziyaretleri kapsamında AK Parti İl Başkanlığı'nda İl Başkanvekili Yunus Çoruh ve partililerle görüştü. Daha sonra Rize Belediyesi'ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Rahmi Metin'den bilgi aldı.