Olayın Detayları

Şahinbey ilçesi Kıbrıs Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Ramazan Avcı, kurban kesip işlerini bitirdikten sonra banyoya girdi. Duş sırasında düşerek hafif yaralanan Avcı, gece şiddetli ağrı hissedince yakınları tarafından bir devlet hastanesine götürüldü. Aynı gün akşam saatlerinde hayatını kaybeden Avcı'nın cenazesi, Gaziantep Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerden sonra ailesine teslim edildi.

"İhmal Söz Konusu"

Avcı'nın kardeşi Ökkeş Avcı, hastanede yeterli tıbbi müdahalenin yapılmadığını iddia ederek, "Ağabeyim, kurbanını kestikten sonra ailesiyle bayramlaşıp duşa girdi. Duşta düştü ve rahatsızlandı. 1-2 saat sonra yeğenimle birlikte hastaneye gittiler. Hastanede akşam 16-17 saatlerine kadar hiçbir tıbbi müdahale yapılmadı, sadece ağrı kesici verildi. Bir ihmal olduğunu düşünüyoruz. Doktorlar ve ekipleri ilgilenmedi. Ölümün, karın boşluğunda oluşan iltihabı kurutmak için verilen yüksek doz antibiyotik nedeniyle böbreklerin ve diğer organların iflasından kaynaklandığı belirtiliyor. Savcılardan bu konuda harekete geçip hastane yönetimi, doktorlar ve çalışanlar hakkında soruşturma açmalarını talep ediyoruz. Gerekli şikayetleri de yaptık" dedi.

Şehir Hastanesi İnşaatında Feci Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Şehir Hastanesi İnşaatında Feci Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

Hastaneden Açıklama

Hastane başhekimliğinden yapılan yazılı açıklamada, Ramazan Avcı'nın 17.06.2024 tarihinde saat 02.16'da karın ağrısı şikayetiyle acil servise başvurduğu belirtildi. Çekilen karın grafisinde hava-sıvı seviyeleri olması nedeniyle genel cerrahi uzmanına danışıldığı, ancak fizik muayenesinde akut batın veya perforasyon bulgusu bulunmadığı ifade edildi. Hastanın karın tomografisi sonuçlarına göre yatış verilerek takip altına alındığı, ancak daha sonra hasta ile yapılan görüşmede makat bölgesine yabancı cisim soktuğu bilgisinin öğrenildiği ve bu şüpheyle ameliyata alındığı açıklandı. Ameliyat sonrası yoğun bakıma çıkarılan hastanın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.