Son Tüketim Tarihi Geçmiş Ve Küflü Ekmek

H.A., beyninde kan pıhtılaşması teşhisiyle 8 Haziran’da İstanbul Sultanbeyli Devlet Hastanesi’ne yatırıldı. Nöroloji bölümünde tedavi gören H.A.’a, iddiaya göre, son tüketim tarihi geçmiş ve küflü ekmek verildi. H.A, tedavi sırasında gerekli bazı cihazların eksikliği nedeniyle taburcu edildi.

Edinilen bilgilere göre, H.A’nın kardeşi Z. A., “Yemeğin yanında ambalajlı bir ekmek getirdiler. Ekmeğin son tüketim tarihinin geçtiğini ve küflü olduğunu fark ettik. Durumu Sultanbeyli Devlet Hastanesi Başhekimi ve birkaç sağlık çalışanına ilettik. Başhekim, ‘Sağlık Bakanlığı'nın tasarruf tedbirleri kapsamında böyle yapıldığını ve müdahale edemeyeceklerini’ söyledi. Hastanede refakatçilere yemek verilmediği için biz de kendimize aldığımız yemeğin aynısını hastamıza da verdik, onların verdiği yemeği hastamıza yedirmek istemedik” dedi.

Taburcu Edilmemesi Gereken Bir Hastayı Taburcu Ettiler

Z. A, ablasının tedavi sürecinde kullanılacak beyin MR cihazının arızalı olduğunu ve bu yüzden taburcu edildiğini ifade etti. “Taburcu edilmemesi gereken bir hastayı taburcu ettiler. Daha sonra bize, ‘Burada bir şey yapamıyoruz. Onu bir araştırma hastanesine götürün’ dediler,” şeklinde konuştu.

Sağlık Ocağı Bahçesine Yıldırım Düştü: Elektrik Kesintisi ve Korku Dolu Dakikalar! Sağlık Ocağı Bahçesine Yıldırım Düştü: Elektrik Kesintisi ve Korku Dolu Dakikalar!

Hastanenin Hasta Hakları Birimi ise hastaya tarihi geçmiş ve küflü ekmek verilmediğini savunarak, tasarruf tedbirleri iddiasını reddetti ve başhekimin böyle bir ifade kullanmadığını belirtti. MA'ya konuşan hastane yemeklerinden sorumlu kişi de küflü ekmek verilmediğini söyledi.