Kızılay Hastanelerinde Mevzuata Aykırı Ücret mi Alınıyor? Kızılay Hastanelerinde Mevzuata Aykırı Ücret mi Alınıyor?

Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Sağlık Bakanı olarak 2018 yılında göreve başlamıştı. 

Fahrettin Koca ve Covid-19

2023 Türkiye Genel Seçimleri sonrası yeniden atanan Koca, özellikle Covid-19 pandemisi döneminde büyük bir sınav verdi. İlk koronavirüs vakasını 11 Mart 2020 tarihinde canlı yayında açıklayan Koca, pandemi sürecinde vatandaşı bilgilendirmek amacıyla düzenli basın toplantıları düzenledi.

Sosyal Mesafe

Acil Kullanım Onayı verilmesinin ardından, koronavirüs aşısı olan CoronaVac’ı ilk yaptıran kişi de Koca oldu.

Sosyal Mesafe ve Medyada Gündem Olan Anlar

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı bir açıklama sırasında yanına yaklaşan yardımcısına “Bana yaklaşma” diyerek sosyal mesafe çağrısında bulunan Koca, bu anlarla uzun süre gündem olmuştu.

Show TV’de yayımlanan Güldür Güldür Show’da da zombi salgını konulu skeçte Koca’nın taklidi yapılmış ve izleyenleri kahkahalara boğmuştu. Koca, bu anları sosyal medya hesabından paylaşarak ekibe teşekkür etmişti.

Sokak Köpekleri Hakkında Açıklamalar

Geçtiğimiz günlerde sokak köpekleriyle ilgili bir düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulunan Koca, “Kuduz vakalarında bir artış söz konusu.

‘Uyutmak’ gibi bir seçeneğe benim gönlüm razı değil” ifadelerini kullandı. Sahipsiz sokak köpeklerine karşı alınması gereken önlemlerin amacının, insanların zarar görmemesini sağlamak olduğunu belirten Koca, “Gönlümün arzu ettiği şey, bu şartların sağlanması kaydıyla onlara yaşam hakkı tanınmasıdır” dedi.

MHRS’de Yeni Dönem

Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) için “Onaylı Randevu” dönemi başladı. Hastaneden randevu alıp gitmeyenler için yeni tedbirler getirildi.

Fahrettin Koca Kimdir?

1965 yılında Konya’da doğan Fahrettin Koca, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1988’de mezun oldu. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda ihtisasını tamamladı.

Çeşitli sağlık kurumlarında hekimlik ve medikal direktörlük görevlerinde bulunan Koca, Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma (TESA) Vakfı’nın kurucusu ve İstanbul Medipol Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanı olarak görev yaptı. Evli ve dört çocuk babası olan Koca, birçok profesyonel sağlık derneği ve organizasyonda aktif olarak görev aldı.