Yeni yapılan binada, Diyarbakır’ın 46 derece sıcağında ne klima ne de havalandırmanın bulunduğu merkezde, vatandaşlar uzun süre sıralarının gelmesini beklemek zorunda kalıyor.

Vatandaşlar Mağduriyet Yaşıyor

Mesai saatleri içerisinde doktorların istedikleri zaman sağlık merkezinden çıktıkları, mesaiye geç başladıkları ve bu durumun vatandaşları mağdur ettiği belirtiliyor.

Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, doktorlarla karşı karşıya geliyor. Bağıvar Aile Sağlık Merkezi’nde bazı günler saat 16:00-16:30’da muayene olmak isteyen hastalara “Sistem kapandı” denilerek hizmet verilmediği iddia ediliyor.

Vatandaşların Tepkisi

Uzun zamandır devam eden bu sorunla ilgili olarak vatandaşlar, “Yaşlı hastamız var, bu sıcaklarda saatlerce bekliyoruz. Bazen bir doktor, bazen de iki doktor geliyor. Oysa burada dört doktor var. Gelen doktorlar da bazı günler mesaiden sonra, bazı günler ise mesaiden önce sağlık ocağını terk ediyorlar. Saat 16:00’da geliyoruz, ‘sistem yok’ deyip bizi muayene etmiyorlar. Özellikle kadın doktorlar bunu sıkça yapıyor. Bu sorun uzun yıllardır devam ediyor. Vatandaş olarak mağdur oluyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Geriye dönük kamera kayıtlarına baksalar her şeyi görürler.” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Uzman Çavuş Bahri Erciyes hastane tuvaletinde ölü bulundu! Uzman Çavuş Bahri Erciyes hastane tuvaletinde ölü bulundu!

Çözüm Bekleniyor

Bağıvar Aile Sağlık Merkezi’ndeki bu durumun acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten vatandaşlar, yetkililerden sorunun çözümü için müdahale etmelerini bekliyor.