4924 sayılı Kanun kapsamında sözleşmeli olarak çalışan hekimin il içi geçici görevlendirilmesi işlemi, daha önce de benzer görevlendirmelerin yapılmış olması ve bu işlemlerin süreklilik arz etmesi nedeniyle mahkeme tarafından durduruldu.

Hukuka Aykırılık ve Telafisi Güç Zararlar

Mahkeme, idarenin bu tür görevlendirmelere devam etmesinin açıkça hukuka aykırı olduğunu belirtti. 

Süreklilik arz eden geçici görevlendirmelerin telafisi güç zararlar doğurabileceği gerekçesiyle yürütmenin durdurulmasına karar verildi. 

Bu karar, hekimlerin ve sağlık personellerinin sürekli geçici görevlendirmelerle karşı karşıya kalmasının önüne geçilmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bakan Işıkhan Ve Memur-Sen Görüştü: Ücret Artışı Ve 3600 Ek Gösterge Gündemde! Bakan Işıkhan Ve Memur-Sen Görüştü: Ücret Artışı Ve 3600 Ek Gösterge Gündemde!

İl Sağlık Müdürlüğü’nün Savunması

İl Sağlık Müdürlüğü, verilen sürede savunma dilekçesini sunmamış olmakla birlikte, kamu yararının ve hizmet gerekliliklerinin gözetilerek işlem tesis edildiğini ileri sürerek davanın ve yürütmenin durdurulması isteminin reddedilmesi gerektiğini savundu. Ancak mahkeme, bu savunmayı dikkate almayarak, geçici görevlendirme işlemlerinin durdurulmasına hükmetti.