Pandemi ile birlikte evden uzaktan çalışma hayatımıza girerken, kamu sektörü için de benzer kararların alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Kamuda çalışan milyonlarca memurun bir kısmının evden dönüşümlü ve uzaktan çalışma usullerine geçmesi, kamu kurumlarının enerji tüketimini azaltarak tasarruf sağlamasına yardımcı olabilir. Bu sayede enerji tasarrufu elde etmek oldukça kolaylaşır.

Esnek Çalışma Modeli Geliyor Mu?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından kamuoyuna tanıtılan kamuda tasarruf tedbirleri paketi kapsamında, memurların en merak ettiği konulardan biri de esnek ve uzaktan çalışma modelinin hayata geçip geçmeyeceğidir.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, ilerleyen dönemde bu konuda adım atılabileceğini ifade etti. Evden çalışacak memurların kamu maliyetini azaltacağı düşünülüyor ve bu uygulamanın hayata geçme olasılığı yüksek görünüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açılışını Yapacağı Devlet Hastanesi Pazartesi Faaliyette Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açılışını Yapacağı Devlet Hastanesi Pazartesi Faaliyette

Uzaktan Çalışma Modeline Geçiş Süreci

Bu uygulamanın hayata geçmesi durumunda, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurların esnek ve uzaktan çalışma modelini benimseyerek yeni sisteme geçmeleri zaman alacaktır.