Devlet Hastanesi'ndeki Hijyen Sorununa Tepki Devlet Hastanesi'ndeki Hijyen Sorununa Tepki

Travmatik Muayene Süreci

23 Haziran 2024 gecesi saat 23:00'te hamile olduğunu yeni öğrenen ve karnında yoğun ağrı ile hafif kanama şikayeti olan B.A., Kocaeli Şehir Hastanesi Acil Kadın Doğum bölümüne başvurdu. İddialara göre, hastanede görevli hekim N.T.I., muayene odasına uykudan yeni uyanmış bir halde geldi. B.A.'yı muayene odasına aldıktan sonra, ilk kez gebe olan ve daha önce bu tür bir muayene yaşamamış olan B.A.'ya sert bir şekilde "Ne biçim oturuyorsun, öyle mi oturulur?" diyerek bağırdı.

Anne Adayı Paniğe Kapıldı

Hekim N.T.I., hastanın itirazlarına rağmen muayene sırasında perdeyi kapatmadı ve "Muayene oluyorsun, bir şey olmaz" diyerek dışarıdan birçok kişinin görmesine neden oldu. Muayene esnasında B.A.'yı sürekli olarak "Bacaklarını daha çok aç, öyle açılmaz" şeklinde azarlayan hekim, makineleri kullanırken ne yaptığını ve neden yaptığını açıklamadan muayeneyi sürdürdü. Muayenenin ardından hekim, B.A.'ya "Hamileliğin düşük olabilir, sağlıklı değil" diyerek anne adayının paniğe kapılmasına neden oldu.

Ertesi gün başka bir doktora giden B.A., yaşadığı kanamanın yerleşme kanaması olduğunu ve hamileliğin normal seyrettiğini öğrendi. Şu an itibariyle hamileliği ile ilgili herhangi bir sorun bulunmayan B.A.,  verdiği bilgilerin ardından, o gece muayeneden çıktığında doktorun davranışları ve söylediklerinden dolayı şok yaşadığını, korkudan titrediğini ifade etti. İlk kez hamilelik yaşayan B.A., geçirdiği travmatik gecenin ardından zar zor kendine gelebildiğini belirtti.