Saymaz, bu bakanlardan birinin parti içinde ayağının kaydırılmak istendiğini belirtti. “Başka hiçbir bakan için bunları işitmedim” dedi.

Kabinede Değişiklikleri Devam Edecek

Geçen hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki görevden alındı. Koca’nın yerine İstanbul Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Özhaseki’nin yerine ise Murat Kurum getirildi. 

Bu değişiklikler Türkiye’nin gündemine oturmuştu.

Yeni Bakan Değişiklikleri İddiası

İsmail Saymaz, Halk TV ekranlarında yayımlanan ‘Gündem Özel’ programında Kabine’de yeni değişikliklerin olabileceğini öne sürdü. Saymaz’a göre, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun görevden alınma ihtimali bulunuyor. 

Aşçı Maaşları Doktorları Geride Bıraktı Aşçı Maaşları Doktorları Geride Bıraktı

Saymaz, Bolat’la ilgili “istifa edecek, görevden ayrılmak istiyor” duyumları aldığını belirtti. Bolat’ın durumunun Yeni Şafak tarafından yalanlandığını ve Bolat’ın sağlık sorunları gerekçesiyle ayrılmak istediğini öne sürdü.

Abdulkadir Uraloğlu Hakkında İddialar

Saymaz, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun da görevden alınabileceğini belirtti. Uraloğlu’nun yakın çevresinin bu iddiaları yalanladığını ve “önümüzdeki hafta bakanlar kurulu programı hazırlıyoruz, nasıl böyle bir şey olabilir?” dediklerini aktardı. Saymaz, “Galiba Abdulkadir beyin parti içinde ayağını kaydırmak isteyenler var. Başka hiçbir bakan için bunları işitmedim” dedi.

Kabine Değişikliklerinin Devam Etme İhtimali

Saymaz, bu iki bakan hakkında çok kulis döndüğünü belirterek, “Bu görevden alınacakları anlamına gelmeyebilir ama AKP etrafındaki çeşitli çemberlerde onlara dair bir durum olduğu anlamına gelir. Eğer bir bakanla ilgili bir tasarruf yapılacaksa ben bu işin Ömer Bolat’la başlayıp Abdulkadir Uraloğlu ile devam edeceğini düşünüyorum” dedi.