Hastanede Bıçaklı Saldırgan Dehşeti! Personel Kendini Odalara Kilitledi! Hastanede Bıçaklı Saldırgan Dehşeti! Personel Kendini Odalara Kilitledi!

5 Yıldır Çözülemeyen Anlaşmazlık

Şeyh Şamil Mahallesi Hamza Yerlikaya Caddesi'nde bulunan 1 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde, 2018 yılında başlayan ve halen çözülemeyen kiracı-mal sahibi anlaşmazlığı devam ediyor. İl Sağlık Müdürlüğü, Veli Uzun'a ait 200 metrekarelik dükkânı Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanmak üzere 1 yıllığına kiraladı. Sözleşme süresi dolmasına rağmen, aile hekimleri binadan çıkmayarak sözleşmeyi yenilemediler.

Olay Yargıtay’a Taşındı

Mal sahibi Veli Uzun, konuyu yargıya taşıdı. Yerel mahkeme ve istinaf mahkemesi kararları mal sahibinin aleyhine sonuçlanınca, konu Yargıtay'a taşındı. Uzun ailesi, doktorların mülklerinde işgalci olduğunu belirtti. Karşı taraf ise kamu hizmeti yapıldığını savundu. Sözleşme olmamasına rağmen, doktorlar düşük miktarlarda kira ödemeye devam etti.

Veli Uzun'un Açıklamaları

Konuyla ilgili açıklama yapan Veli Uzun, “Sağlık ocağının bulunduğu mülkün sahibiyim. 2018 yılında Sağlık İl Müdürlüğü burayı benden aylık 2 bin 550 TL'ye kiraladı. Bir yıl geçmesine rağmen kira ödemesi yapmadılar. Biz de tahliye için yazılı beyanname verdik ama tahliye edilmedi. Mahkeme yolu ile tahliye kararı çıktı, fakat bu karar da uygulanmadı. Şu an aylık 4 bin TL kira ödüyorlar, ancak buranın bedeli 50 bin TL. Devlet büyüklerimizden bu konuda bana yardımcı olmalarını istiyorum. Bir an önce tahliye etmelerini bekliyorum," dedi.

Çözüm Bekleniyor

Bu anlaşmazlığın çözülmesi için yargı süreci devam ederken, Veli Uzun ve ailesi yetkililerden yardım bekliyor. Durumun bir an önce netleşmesi ve adil bir çözüm bulunması için taraflar, hukuki ve resmi mercilerden destek talep ediyor.