Gazeteci Edip Üzen’in edindiği kulis bilgilerine göre, bu düzenleme ile birinci sınıf hakim ve savcılara 26 bin, diğer hakim ve savcılara ise 22 bin 500 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu ek tazminat ödenecek.

Kulis Bilgileri ve Düzenleme Detayları

Edip Üzen’in konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, hakim ve savcıların özlük haklarını iyileştiren düzenlemenin TBMM komisyonunda kabul edildiği belirtildi. Bu düzenleme, hakim ve savcıların maaşlarında önemli bir iyileştirme sağlayacak.

Bugün TBMM’de kabul edilmesi beklenen önergeye göre, birinci sınıf hakim ve savcılara 26 bin, diğer hakim ve savcılara 22 bin 500 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu ek tazminat ödenecek. Bu yeni düzenleme, hakim ve savcıların mevcut 15 bin gösterge rakamı üzerinden aldıkları ek tazminatın yerine geçecek.

Sağlık Yöneticilerinin İstifaları Kabul Edilmedi: Vali Avni Çakır'ın Devreye Girdi! Sağlık Yöneticilerinin İstifaları Kabul Edilmedi: Vali Avni Çakır'ın Devreye Girdi!

CHP’den Önergeye Destek

CHP’nin de destek verdiği önerge, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Buna göre, diğer birinci sınıf hakim ve savcılara 30 bin, birinci sınıfa ayrılmış hakim ve savcılara 26 bin, diğer hakim ve savcılara ise 22 bin 500 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunan miktarda aylık ek tazminat ödenecek.