Hastane İhmali İddiası! Sağlık Şikayetiyle Girdi, Bir Haftada Hayatını Kaybetti Hastane İhmali İddiası! Sağlık Şikayetiyle Girdi, Bir Haftada Hayatını Kaybetti

Müdürlük, medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve bebek ölümleriyle ilgili yapılan değerlendirmelerin yanıltıcı olduğunu vurguladı.

"Bebek Ölümü Sayıları Azaldı"

İl Sağlık Müdürlüğü, yerel basında çıkan haberlerin halkı yanlış bilgilendirdiğini belirtti. Açıklamada, geçmiş yıllarla kıyaslandığında bebek ölümlerinde belirgin bir azalma yaşandığı ifade edilerek, "Medyada iddia edilen bebek ölümü sayıları yanıltıcı ve asılsızdır" denildi.

Bebek Ölümleri Komisyonu

Her bir bebek ölümünün detaylıca incelendiğini belirten müdürlük, her ay yapılan Bebek Ölümleri İl İnceleme Komisyonu toplantılarıyla vakaların titizlikle değerlendirildiğini belirtti. Ayrıca, bebek ölümlerinin en yüksek olduğu mahallelerde önleyici pilot projelerin başlatıldığı ve hekimlerin desteğiyle düzenli çalışmaların sürdürüldüğü vurgulandı.

İncelemeler Devam Ediyor

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, bebek ölümlerinin nedenleriyle ilgili detaylı incelemelerin devam ettiğini ve tespit edilen sorunların çözümü için gerekli önlemlerin alınmasının öncelikleri olduğunu belirtti.