Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Akdeniz Üniversitesi rektör adayı Prof. Dr. Oğuz Karahan, Diyarbakır'da görev yaptığı dönemde FETÖ ve terör örgütleriyle ilgili sosyal medyada yer alan iddialara yanıt verdi. Karahan, FETÖ soruşturması sonucunda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını, el bombasındaki parmak izi iddiasının ise iftira olduğunu belirtti.

Görev Süreci ve Atamalar

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak görev yapan ve aynı zamanda ALKÜ'de öğretim üyesi olan Doç. Dr. Oğuz Karahan, 2023 yılı Mayıs ayında Sağlık İl Müdürü olarak atandı. Bu görevden 8 ay sonra alınan Karahan, Antalya Bölge İdare Mahkemesi'nde açtığı davayı kazanarak 4 Haziran 2024'te görevine iade edildi. Ancak 5 Haziran günü görevinden istifa ederek, ALKÜ’de rektör yardımcılığı görevine getirildi ve Akdeniz Üniversitesi rektörlüğü için aday oldu.

İddialara Yanıt

Görevden alındığı süreçte profesörlüğe yükselen Karahan hakkında, sosyal medyada FETÖ ve terör örgütleriyle ilgili çeşitli iddialar gündeme geldi. Bu iddialar arasında, 2016'da Dicle Üniversitesi'nde görevliyken FETÖ'den hapis yattığı ve ambulans içerisinde ele geçirilen el bombaları üzerinde parmak izine rastlandığı öne sürüldü.

Bu iddialara yanıt veren Prof. Dr. Karahan, şunları söyledi:

“Diyarbakır'da hekimlik yaptım evet. İftira, öyle bir şey yok. FETÖ ile alakalı soruşturma geçirdim. Dicle Üniversitesi'nde herkes gibi. Soruşturma sonucunda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Hiçbir sıkıntımız olmadı. Ne bir mahkeme, ne bombayla yakalanma, öyle bir şey yok.”

Açığa Alınma Süreci

Memuriyetten atılma iddialarına da değinen Karahan, "Açığa alındık, memuriyetten men edilmedik. Bütün Dicle Üniversitesi olarak açığa alındığımız sürede, herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Zaten bu araştırmalar yapılarak profesör, müdür, başhekim oluyorsunuz. Defaatle araştırıldı. En son mahkemeyi kazandığımızda da varsa böyle bir husus sunmaları lazım” dedi.

Esnek Çalışma Sisteminde Yeni Düzenlemeler Yolda! Esnek Çalışma Sisteminde Yeni Düzenlemeler Yolda!

Rektör Adaylığı Hakkında

Akdeniz Üniversitesi rektörlüğü için adaylığa başvurduğunu, ancak iddialı olmadığını belirten Karahan, “Çevredeki insanlar 'Hocam başvurun, en azından bu bölgeye hizmetleriniz var. Hizmetleriniz açısından bir katkınız olacağına inanıyoruz' dedi. Öyle iddialı olalım, sağdan soldan bastıralım gibi bir tavrımız da yok açıkçası” şeklinde konuştu.

Karahan, Dicle Üniversitesi'nde mecburi hizmette olduğunu ve kadronun içerisinde herhangi bir iltisakının bulunmadığını belirterek, devletin kendisini mecburi olarak oraya atadığını ve bu nedenle soruşturmanın sonlandırıldığını ifade etti.