Opr. Dr. Bayındır, yapılan ısrarlara rağmen kuyruktan çıkmadı ve sırası gelince muayene oldu.

Sosyal Medyada Paylaşımı

Dr. Mehmet Bayındır, yaşadıklarını sosyal medya hesabından şöyle paylaştı:

"6 aylık rutin sağlık kontrollerim için 16 yılı yöneticilik olmak üzere 33 yıl çalıştığım İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne tahlillerim için gittim. Laboratuvar önünde oldukça uzun bir kan kuyruğu vardı. Baktım saate, zamanım müsait. Hemen kuyruğa girdim. Tanınmamak için önüme eğilerek, elimdeki telefonda sosyal medyadaki paylaşımlara göz gezdirmeye başladım. Buna rağmen beklediğim 19 dakika içinde en az 19 kişiden fazla hem doktor, hemşire, personel hem de hasta ve hasta yakınlarından pek çok tanıyanın hayret dolu sorularına ve yardım tekliflerine muhatap oldum."

Doktor Bayındır’ın Tavrı

"Birçok kişi, 'Neden burada kuyrukta bekliyorsun? Sen bizim doktorumuzsun, hemen seni içeri alalım' şeklinde ısrarlı taleplerde bulundu. Ben de 'Sağ olun, var olun. Ancak yıllarca bu kuyruklarda öne geçme şikayetleri ile idareci olarak bana geldiler. Şimdi ben de bir vatandaş olarak sıramı beklemek durumundayım. Acil bir ameliyatım veya ayakta bekleyemeyecek bir rahatsızlığım olsa haklısınız, hemen içeri alırsınız. Ancak öyle bir durum yokken torpille öne geçip içeri girmek bize yakışmaz' dedim ve sıramı bekledim."

Bakan Memişoğlu'ndan Sağlıkta Büyük Hedefler: Türkiye Lider Ülke Olacak Bakan Memişoğlu'ndan Sağlıkta Büyük Hedefler: Türkiye Lider Ülke Olacak

Empati ve Mutluluğunu Pyalaştı

"Bu sayede pek çok tanıdık kişi ile de sohbet etme imkânı buldum ve çok mutlu oldum. Bir arkadaş kuyruktaki resmimi çekip bunu saklayacağını söyledi. Kısacası, kuyrukta sıramı beklemenin huzur ve mutluluğunu yaşadım. Sağ olsunlar, var olsunlar," diye yazdı Dr. Bayındır.

Örnek Davranış

Dr. Mehmet Bayındır’ın bu davranışı, hastanede ve sosyal medyada büyük takdir topladı. Eski bir başhekim yardımcısının hastalarla empati kurarak sıraya girmesi, sağlık çalışanları ve vatandaşlar tarafından örnek bir davranış olarak değerlendirildi.