Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

Ekonomi Üzerine Detaylı Sunum

Sunumda ekonomi, adalet, bürokrasi, vergi mevzuatı, sanayi ve teknoloji, kredi teşvikleri, Meclis işleyiş aksaklıkları, göç problemi, atıl iş gücü ve tarım ve hayvancılık konularındaki sorunlar ele alındı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki İstifa Etti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki İstifa Etti

Milletvekillerinin sahada karşılaştıkları bürokratik engellerin vatandaşın sıkıntılarını çözmede aksamalara neden olduğu bilgisi paylaşıldı.

Toplantıda öne çıkan başlıklardan biri milletvekillerinin sahada karşılaştıkları problemler oldu. Edinilen bilgilere göre, toplantıda milletvekillerinin bürokratları aşamadığı, bu sebeple de vatandaşın sıkıntısının çözümü noktasında aksaklıklar yaşadıkları bilgisi paylaşıldı.  

Siyasette Yumuşama ve Normalleşme

Erdoğan, MYK toplantısında siyasetteki yumuşama sürecine de değindi. Edinilen bilgilere göre, muhalefet ile yapılan görüşmelerin partiye yönelik hakaret ve sataşmaların kabul edileceği anlamına gelmediğini belirtti.

Erdoğan, “Partiye yönelik hakaretvari açıklamaların tekrarlanması halinde karşılık vermede tereddüt etmeyeceğiz. Kendimize yeni ortak aramıyoruz. Anayasa, terörle mücadele ve dış politika gibi milli meselelerde iç cepheyi tahkim etmeye çalışıyoruz,” ifadelerini kullandı.