Erdoğan, konuşmasında muhalefeti zam yapmakla suçladı ve muhalefetin seçim döneminde verdiği vaatleri hatırlatarak, bu sözlerin yerine getirilmediğini ifade etti. Özellikle memur ve emekliye zam yapma vaadinin tutulmadığını belirtti.

Gazeteci Yazardan Bakan Koca’nın Görevden Affının Perde Arkası! Gazeteci Yazardan Bakan Koca’nın Görevden Affının Perde Arkası!

Erdoğan, muhalefetin seçim sonrası vaatlerini unuttuğunu belirterek, “Seçimler bitince muhalefetin vaat yağmurunun da sonuna gelindi. Gençlere, kadınlara, esnafa, emekliye verilen sözlerin tamamı unutuldu. Düne kadar seçim kazanmak için hesapsızca atıp tutanlar, bakıyorsunuz bugün ekmekten suya ellerinin altındaki her şeye zam yapıyorlar” dedi.

“Siyasi Ahlaktan Yoksunlar”

Erdoğan, muhalefetin verdikleri sözlerin arkasında durmak yerine bahane bulmaya çalıştığını söyleyerek, “İş üretmek, verdikleri sözlerin arkasında durmak, hizmet etmek yerine bütün enerjilerini artık bahane bulmaya harcıyorlar. Devraldıkları kimi belediyelerde eski başkanlarımıza iftiralar atacak kadar siyasi ahlaktan yoksun davranıyorlar” ifadelerini kullandı.

“Sadece Reklam Ajanslarına Sadıklar”

Erdoğan, muhalefetin medya ile ilişkilerini de eleştirerek, “Allah var, bu süreçte sadece bir kesime verdikleri sözlere sadık kalıyorlar; şahsi reklam ajansı olarak kullandıkları bazı medya mensuplarına Roma turu ile diyet borçlarını ödemekte hiçbir kusur etmiyorlar” dedi.