AK Parti Karaman İl Başkanı Murat Öztürk ile Başhekim Taşçı arasında yaşanan gerginlik fiziksel arbedeye dönüştüğü iddia edildi.

Hastanede Gerilim!

Gazete Anadolu yazarı Ayhan Uysal'ın köşe yazısına göre; Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan olumsuzluklar, AK Parti İl Başkanı Murat Öztürk’ü harekete geçirdi.

Hastane yönetiminden memnun olmayan vatandaşların ve sağlık çalışanlarının artan şikayetleri üzerine Öztürk, Başhekim Taşçı’yı sorunları görüşmek üzere partiye davet etti. Ancak, Taşçı’nın bu davete yanıt vermemesi ve İl Başkanı’nı ciddiye almaması gerilimi tırmandırdı.

Hastane Durumu Vahim

Murat Öztürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sağlık konusu AK Parti’nin en iddialı olduğu alanların başında geliyor. Ne var ki, gün geçmiyor ki hastaneden şikayet gelmesin. Vatandaş sıkıntılı, bezmiş durumda. Doktorlar ve çalışanlar arasında huzursuzluk almış başını gitmiş. Vatandaşımız randevu alamaz duruma geldi ve birçok hemşerimiz tedavi için Konya’ya gidiyor. Bize gelen şikayetler arttı ve konunun çözümü için başhekimi partiye davet ettik. Ne var ki, başhekim ne bu davete cevap verdi ne de ciddiye aldı.” dedi.

Gergin Görüşme

Öztürk, hastaneye giderek Başhekim Taşçı ile odasında görüştüğünü belirtti.

Görüşme sırasında sıkıntıları anlattığını ancak Taşçı’nın umursamaz tavırları nedeniyle tartışmanın alevlendiğini ifade etti. Öztürk, “Küçük çapta tartışma yaşandı. Hiçbir daire müdürü AK Parti’ye zarar veremez. Konuyu milletvekillerimize ve Sağlık Bakanlığı’na ilettim. Bu başhekim ile bizim bir adım ileri gitmemiz mümkün olmadığı gibi, her gün geriye giden, bizleri yıpratan bir anlayış var. AK Parti Karaman teşkilatları olarak bu isimle yola devam etmemiz mümkün değil.” dedi.

Olayın Gelişimi

Murat Öztürk’ün, Taşçı’ya birlikte çalışamayacaklarını defalarca söylemesi üzerine ortam gerildi ve masa üzerindeki bazı eşyalar havada uçuştu. Taşçı’nın bu olayın ardından makam odasını ve hastaneyi terk ettiği öğrenildi.

Esnek Çalışma Sisteminde Yeni Düzenlemeler Yolda! Esnek Çalışma Sisteminde Yeni Düzenlemeler Yolda!

İl Başkanı Öztürk ise durumu anında Sağlık Bakanlığı ve Milletvekili Selman Oğuzhan Eser’e bildirdi.

Siyasi Tepkiler

Başhekim Taşçı’nın, AK Parti’nin diğer milletvekili Osman Sağlam’ı araması dikkat çekti. AK Parti teşkilatları, İl Başkanı Murat Öztürk ve Milletvekili Selman Oğuzhan Eser’in, Başhekim Taşçı ile çalışmak istemediklerini sık sık dile getirirken, Osman Sağlam’ın zaman zaman hastaneye gidip Taşçı ile fotoğraf çektirmesi soru işaretlerine neden oldu.