Dün akşam saatlerinde hastanenin Onkoloji Servisi’nde yaşanan olayda, doktor ile hasta yakınları arasında tartışma çıktığı ve doktorun odada rehin kaldığı öne sürülmüştü.

KTÜ’den Gelen Açıklama

KTÜ tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“25.07.2024 tarihinde saat 18.00’de, KTÜ Farabi Hastanesi Onkoloji Servisi’nde, ex olan Y.A. isimli hastaya, nöbetçi Asistan Doktor E.D. ve F.A. tarafından sağlık müdahalesinde bulunulurken hasta yakınları, oda dışında taşkınlık çıkarmış ve doktorları odadan dışarı çıkartmayacaklarına dair yüksek sesle sözlü beyanda bulunmuşlardır. Olay, güvenlik personelinin zamanında müdahalesi ile çözülmüştür. Görevliler tarafından olaya ilişkin hemen ‘Beyaz Kod’ bildiriminde bulunulmuş olup taraflar arasında herhangi bir fiziki müdahale olmamıştır.”

Yoğun Bakım Skandalı: 19 Bası Yarası İhmal İddiasıyla Gündemde! Yoğun Bakım Skandalı: 19 Bası Yarası İhmal İddiasıyla Gündemde!

Güvenlik Müdahalesi ile Çözüm

Hastane güvenlik personelinin zamanında müdahalesi sayesinde olay büyümeden kontrol altına alınmış ve doktorların güvenliği sağlanmıştır. Beyaz Kod bildirimi yapılmış, olay sırasında herhangi bir fiziki müdahale yaşanmamıştır.