İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, doktorların e-imzalarını çalan suç örgütü üyelerinin, 1301 renkli reçete yazarak bu reçetelere bağlı olarak 500 binden fazla sentetik ecza hap temin ettikleri tespit edildi.

UYUŞTURUCU SATIŞI YAPILDI!

Bu ilaçlardan 300 binden fazlasının Antalya, İzmir, Bursa, Kocaeli, Manisa ve İstanbul'da faaliyet gösteren eczanelerden temin edilip piyasaya sürüldüğü ve uyuşturucu satışı yapıldığı belirlendi.

26 ŞÜPHELİYE GÖZALTI!

5 ayı aşkın süren çalışmanın ardından 26 şüpheli için gözaltı kararı verildi. Salı günü düzenlenen eş zamanlı operasyonda 22 şüpheli gözaltına alındı.

Sağlık Çalışanlarından Tepki: Sadece Başhekim Değil, Tüm Yönetim Değişmeli! Sağlık Çalışanlarından Tepki: Sadece Başhekim Değil, Tüm Yönetim Değişmeli!

6 ŞÜPHELİ SERBEST KALDI!

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda başkaları adına düzenlenmiş reçete, 1 pompalı tüfek, 1 otomatik tabanca, 17 dolu kartuş fişek, dijital materyaller ve başkalarına ait 6 nüfus cüzdanı ele geçirildi. Operasyon sonucunda 6 şüpheli serbest bırakılırken, 16 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

15 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI!

Mahkemeye çıkarılanlardan 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 15'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Suç örgütü üyelerinin hastane güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerinde, doktorların e-imzalarını çalarak bu suçları işledikleri anlar kaydedildi.