İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Ergani Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nin kapanacağına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, birinci basamak yeni doğan yoğun bakım ünitesinin, ikinci basamak yeni doğan yoğun bakım ünitesi olarak daha kapsamlı hale getirilmesi amacıyla bir proje yürütüldüğü ifade edildi. Bu proje kapsamında, ünite daha gelişmiş bir hale getirilerek hasta sevkini azaltma ve yoğun bakım kapasitesini artırma hedefleniyor.

Kesintisiz Hasta Kabulü ve Tadilat Süreci

Açıklamada, henüz başlanmamış olan tadilatların peyderpey yapılacağı ve bu süreçte yeni doğan yoğun bakım ünitesinin hasta kabulüne devam edeceği vurgulandı. Böylece, hastaların tedavi süreçlerinin kesintiye uğramadan sürdürüleceği belirtildi.

Hastanede Bıçaklı Saldırgan Dehşeti! Personel Kendini Odalara Kilitledi! Hastanede Bıçaklı Saldırgan Dehşeti! Personel Kendini Odalara Kilitledi!

Yeni Donanım ve Ambulans Tahsisi

Ayrıca, Diyarbakır il merkezindeki yeni doğan yoğun bakım ünitelerine sevk edilmesi gereken hastaların güvenli transferini sağlamak amacıyla Ergani Devlet Hastanesi’ne transport kuvözlü bir ambulans tahsis edildiği kaydedildi.