Maaş Zammını Eleştirdi, İşten Çıkarıldı! AYM'den Çalışanlara Önemli Karar Maaş Zammını Eleştirdi, İşten Çıkarıldı! AYM'den Çalışanlara Önemli Karar

İstanbul merkezli olarak Adana, Kırklareli, Samsun, Kastamonu ve Ankara’da gerçekleştirilen operasyonda, aralarında 2 doktorun da bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

Kaçak İlaç ve Tıbbi Ürün Ticareti Yapıldığı Belirlendi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttükleri çalışma sonucu, bir kamu hastanesindeki ecza depolarından yasa dışı ilaç alınıp satıldığını tespit etti. Yapılan incelemelerde, bu ilaçların ülke içerisinde kaçak yollarla ticaretinin yapıldığı ve özellikle kaçak botoks ve dolgu ürünlerinin güzellik merkezlerinde kullanıldığı belirlendi.

Eş Zamanlı Operasyonla 19 Şüpheli Yakalandı

Bu kapsamda İstanbul merkezli olarak altı ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, 2 doktor dahil toplam 18 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Devam eden çalışmalar sonucu ecza deposu olarak kullanılan iki ayrı adres daha tespit edildi ve bir şüpheli daha gözaltına alındı.

Çok Sayıda Kaçak Ürün ve Belgeler Ele Geçirildi

Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda bin 547 adet botoks ve dolgu ürünü, çeşitli tıbbi malzemeler, 21 dijital materyal, 3 gram uyuşturucu madde ve yurt dışı ilaç ihracatına konu evraklar ele geçirildi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Operasyonun detayları ve soruşturma süreci devam ediyor.