Başhekim Vekili Oğuzhan Demir ve Hastane Müdürü Fahrettin Bircan'dan hastanenin durumu hakkında bilgi alan Tahtasız, hastane koridorlarında karşılaştığı vatandaşların sorun ve şikayetlerini dinledi.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Tahtasız, Bayat Devlet Hastanesi'nin dört yıl önce inşa edilmesine rağmen hâlâ doktor eksikliklerinin giderilmediğine dikkat çekti. Hastanenin gerekli kadrosu bulunmasına rağmen, birçok branşta doktor açığının devam ettiğini belirten Tahtasız, "Genel cerrah, kadın doğum uzmanı, çocuk hastalıkları ve anestezi uzmanı gibi hayati öneme sahip bölümlerde doktor bulunmuyor. Laboratuvarda ise dört personel olması gerekirken sadece üç kişi görev yapıyor. Ayrıca hemşire ve diğer sağlık personeli sayısı da yetersiz" dedi.

Devlet Hastanesi'nde Uzman Hekim Açığı Giderek Büyüyor! Devlet Hastanesi'nde Uzman Hekim Açığı Giderek Büyüyor!

Tahtasız, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve iktidar milletvekillerine seslenerek, Çorum ve ilçelerinde kronikleşen uzman doktor eksikliğinin ve diğer sağlık personeli yetersizliklerinin bir an önce çözülmesi için harekete geçilmesi çağrısında bulundu.