Erdoğan, “Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni yasama döneminde konuyu gündeme alacağız. Grup başkanımız ne açıkladıysa gündemimizde o konular var, gerisi söylentiden ibaret.” dedi.

Kıbrıs Meselesinde Kararlılık

Erdoğan, Kıbrıs’ta her iki tarafın masaya eşit oturup eşit kalktığı bir denklem kurulmadan yeni bir müzakere sürecinin başlamasının mümkün olmadığını belirtti. Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı kutlamaları için gittiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) başkenti Lefkoşa’dan dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, Kıbrıs Türk halkının haklarını savunmaktan vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Türkiye ve KKTC Arasındaki Sarsılmaz Bağlar

Erdoğan, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 50. yıl dönümü vesilesiyle KKTC’ye gerçekleştirdiği ziyaretin önemine değindi. “Bu tarihi günde Türkiye ile KKTC arasındaki sarsılmaz bağları bir kez daha vurguladık. Bugün de ana vatan ve garantör devlet olarak Kıbrıs Türkü’nün yanında olduğumuzu ifade ettik.” dedi.

İki Devletli Çözüm Vurgusu

İki devletli modelin Kıbrıs meselesinin yegane çözüm yolu olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye ve Kıbrıs Türk halkının çözüm için her türlü fedakarlığı gösterdiğini söyledi. “Ada’nın asli unsuru olan Kıbrıs Türk halkını azınlık olarak görmeye kimsenin gücü yetmez. Bugünkü ziyaretimizde bunu adeta perçinlemiş olduk.” ifadelerini kullandı.

Cezaevinde Usulsüz Revir Ziyaretleri Soruşturma Altında Cezaevinde Usulsüz Revir Ziyaretleri Soruşturma Altında

Emekli Aylıkları ve Ekonomik Düzenlemeler

Emekli aylıklarıyla ilgili düzenlemelerin Meclis gündeminde olduğunu ve emeklilik sisteminde köklü değişiklikler yapılacağına yönelik iddiaları değerlendiren Erdoğan, şunları söyledi: “Bizler toplumumuzun her kesimi gibi emeklilerimizin de daima yanındayız. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmemek için azami gayret gösteriyoruz. Eldeki imkanlar dahilinde en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ekonomik istikrardan taviz vermeden, en rasyonel adımı nasıl atarız anlayışı içinde hareket ediyoruz.”

Yeni Yasama Döneminde Emeklilik Reformu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yasama döneminde emeklilik reformunun gündeme geleceğini belirterek, “Grup Başkanımız Abdullah Güler gerekli açıklamaları yaptı. En düşük emekli maaşının 12 bin 500 lira olacağını açıkladı. Muhalefet ise ölçmeden, biçmeden popülist yaklaşımlar sergiliyor. Biz ekonomik dengeleri bozmayacak biçimde adımlarımızı atıyoruz.” dedi.

Erdoğan, açıklamasında, “Onun için de yeni yasama döneminde inşallah bu konuyu gündeme alacağız. Grup başkanımız ne açıkladıysa gündemimizde o konular var, gerisi söylentiden ibaret.” diyerek, yapılacak düzenlemelerin belirlenen çerçevede devam edeceğini vurguladı.