Müşterilerine daha fazla nakit erişimi sağlamak amacıyla, mevcut 10 bin lira olan günlük para çekme limiti 20 bin liraya çıkarılıyor.

Bayramda Artan Nakit İhtiyacı

Kurban Bayramı süresince kurbanlık alışverişlerinin yoğunluğu nedeniyle, bankaların nakit taleplerini karşılamada zorluk yaşandı. Türkiye’de yüksek enflasyon nedeniyle kurbanlık fiyatları minimum 15 bin lira seviyesine yükseldi. 

Bankalar, perşembe gününe kadar kapalı kaldıktan sonra cuma günü son kez mesai yaptı ve müşterilerine hizmet verdi. Bu süreçte, ödeme yapmak isteyenler için mevcut para çekim limitleri yetersiz kaldı.

En büyük banknotun 200 lira olması zorladı

Halk TV’nin haberine göre, birçok banka günlük ATM para çekim limitini 10 bin lira seviyesinde tuttu. Kurbanlık ticareti için ödeme yapmak isteyenler, gerekli miktarı çekebilmek için yüksek komisyon bedelleri ödemek zorunda kaldı. ATM’lerdeki nakit talebini karşılamakta zorlanan bankalar, en büyük banknotun 200 lira olması nedeniyle fiziki para taleplerine tam olarak cevap veremedi.

Baba Oğul Aynı Hastane Görev Yapıyor Baba Oğul Aynı Hastane Görev Yapıyor

10 ve 20 liralık slotlar kapatıldı

Bankalar, nakit talebini karşılamak için ATM’lerde bazı düzenlemeler yaptı. 10 ve 20 liralık para giriş ve çıkış slotlarını kapatan bankalar, bu bölümleri 200 liralık banknotlar için ayırma kararı aldı. Ancak, bu değişiklikler nakit sıkıntısını tamamen ortadan kaldırmakta yeterli olmadı.

Yeni Para Çekme Limitleri Ne Oldu?

Bayram sonrası birçok özel banka, günlük para çekme limitini 20 bin liraya çıkarmaya hazırlanıyor. Halen bu sınırı 7 bin 500 lira olarak belirleyen bankalar da günlük para çekme limitini yüzde 100 artırarak 15 bin liraya yükseltecek.