Doktorlardan Tarımsal Girişim: Güvenilir Gıdaya Ulaşma Duyarlılığıyla Tarım Kooperatifi Kuruldu Doktorlardan Tarımsal Girişim: Güvenilir Gıdaya Ulaşma Duyarlılığıyla Tarım Kooperatifi Kuruldu

TBMM Sağlık Komisyonu Toplantısı

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu önceki gün toplandı. Toplantıya ilk kez katılan yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, son yirmi yılda sağlıkta büyük bir değişim ve gelişim süreci yaşandığını vurguladı. Memişoğlu, "Önceliğimiz hasta memnuniyetini sağlamak, ardından sağlık çalışanlarının memnuniyetini artırmak ve hastalanmadan önce insanları koruyacak bir sağlık sistemi geliştirmektir" dedi.

Sağlık Personellerinden Tepki

Sağlık personelleri, Memişoğlu'nun komisyonda yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. İstanbul Tabip Odası üyesi Dr. Recep Koç, "Sağlık Bakanlığı, öncelikle kendi personelini korumalıdır. Bu, sağlıkta şiddet olaylarını önlemek ve sağlık çalışanlarının çalışma ortamları ile özlük haklarını iyileştirmekle mümkündür. Bunlar yapılmazsa, performans odaklı sistem nedeniyle hastalar kapılarda yığılır ve 5 dakikada muayene sistemi getirilirse, ne sağlık çalışanları ne de hastalar memnun olur" şeklinde konuştu.

Yeni Hedefler

Bakan Memişoğlu, hasta memnuniyeti ve çalışan memnuniyetini sağlama hedeflerine ulaşmak için sağlık sisteminde çeşitli iyileştirmeler yapmayı planladıklarını belirtti. Ancak sağlık emekçileri, performans odaklı sistemin ve kısa muayene sürelerinin hem çalışanlar hem de hastalar üzerinde olumsuz etkiler yaratacağını ifade ederek, bu konularda daha somut adımlar atılmasını talep ediyorlar.