Sağlıkta Bayrak Değişimi

Fahrettin Koca'nın yerine Kemal Memişoğlu'nun atanmasıyla sağlık sektöründe yeni bir dönem başladı. Pazarcı, Fahrettin Koca'nın pandemi sürecindeki performansını övgüyle anarak, Memişoğlu'nun da iyi bir başlangıç yaptığını vurguladı. Memişoğlu'nun göreve gelir gelmez cep telefonunu ve mail adresini paylaşarak, "Sizden yardım bekliyorum, gerekirse uyarın beni" demesi, açık ve ulaşılabilir bir yönetim tarzını benimseyeceğinin sinyallerini verdi.

Bakan Işıkhan Ve Memur-Sen Görüştü: Ücret Artışı Ve 3600 Ek Gösterge Gündemde! Bakan Işıkhan Ve Memur-Sen Görüştü: Ücret Artışı Ve 3600 Ek Gösterge Gündemde!

‘Şehir hastaneleri bizim medarı iftiharımız’

Memişoğlu, medya temsilcileriyle yaptığı ilk toplantıda, Türkiye'nin sağlık altyapısının dünya çapında bir örnek teşkil ettiğini belirtti. "Şehir hastaneleri bizim medarı iftiharımız" ifadesiyle bu hastanelerin önemine vurgu yaptı. Önümüzdeki dönemde şehir hastanelerinde bazı revizyonların yapılacağı ve bu hastanelerin bilim ve teknoloji alanında da ön plana çıkacağı sinyallerini verdi.

Özel Hastaneler ve Kamu Hizmeti

Toplantıda özel hastanelere yönelik şikayetler de gündeme geldi. Memişoğlu, sağlık hizmetlerinin bir kamu hizmeti olduğunu belirterek, kamu ve özel hastanelerde yapılan işlemlerin aynı olması gerektiğini söyledi. Mağduriyet üzerinden ticaret yapılmasına kesinlikle karşı olduğunu vurgulayan Memişoğlu, özel hastanelerin de büyümesi gerektiğini ancak bunu ticari bir iş olarak görmemeleri gerektiğini belirtti.

SMA'lı Çocuklar ve Sosyal Medya Kampanyaları

SMA'lı çocuklar için düzenlenen yardım kampanyaları hakkında da konuşan Memişoğlu, devletin çocuklara yararı olan ilaçları karşıladığını belirtti. Ancak bu kampanyaların çocuklara ne kadar fayda sağladığının belirsiz olduğunu dile getirdi ve bu konuda bir araştırma yapıldığını, sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

Nüfusun Azalması ve Sezeryan Konusu

Memişoğlu, Türkiye'de nüfusun yaşlanmadığını, aslında azaldığını belirterek, bu durumun ciddiyetle ele alınması gerektiğini ifade etti. Ayrıca sezeryan doğumlarla ilgili endişelerini dile getiren Memişoğlu, sezeryanın çocuk üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, normal doğumun artırılması gerektiğini vurguladı.

Sağlıkta İstismar ve Yeni Dönem

Sağlık Bakanı, sağlık alanının tehlikeli bir alan olduğunu ve bu alanda istismara müsamaha göstermeyeceğini belirtti. "Söz veriyorum, istismarını yapanlarla mücadele edeceğim" diyerek kararlılığını ortaya koydu. Memişoğlu'nun bu ifadeleri, yeni dönemde sağlık alanında sıkı denetimlerin ve düzenlemelerin hayata geçirileceğinin sinyalini verdi.