Ankara Tabip Odası Asistan Hekim Komisyonu, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde görevli asistan doktor Uğurcan Ağcaoğlu'nun yaşamına son vermesiyle ilgili bir basın açıklaması yaparak bu duruma dikkat çekti.

"Mobbing Her Yerde, Artık Yeter!"

Ankara Tabip Odası Asistan Hekim Komisyonu, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi kliniğinde görev yapan asistan doktor Uğurcan Ağcaoğlu'nun intihar haberiyle sarsıldıklarını belirtti. Komisyon, "İntiharın arkasında ilgili bölümde yapılan mobbingin olduğu söylentisi öfke ve üzüntümüzü katbekat artırmıştır. Bu söylenti araştırılacaktır ancak mobbingin sadece bu bölümle sınırlı olmadığını biliyoruz. Asistan hekimler olarak artık yeter diyoruz" ifadelerini kullandı.

Geçmişte Yaşanan Acılar Unutulmadı

Komisyon, daha önce de benzer durumlar yaşayan meslektaşlarını hatırlatarak, Dr. Rumeysa Berin Şen'in yoğun mobbing sonrası trafik kazasında hayatını kaybetmesi, Dr. Mustafa Yalçın'ın intihar mektubunda yaşadığı mobbingleri anlatması ve Dr. Melike Erdem ile Dr. Ece Ceyda Güdemek'in yaşadıkları zorluklar nedeniyle hayatlarına son vermesi gibi örnekleri hatırlattı. "Bizlere yeni acılar yaşatan bu mobbing düzenini değiştirmek için mücadelemizi büyüteceğiz" dediler.

"Modern Köleler Değiliz"

Birçok hastanede asistan hekimlerin mobbinglerle yıldırıldığını ve zorlu çalışma koşullarında çalıştıklarını belirten komisyon, asistan hekimlerin modern köleler olmadığını vurguladı. "Adları mobbing ve sömürüye bulaşmış tüm kurumların ve bölümlerin takipçisi olacağız, bir arkadaşımızı daha kaybetmeye tahammülümüz yok" şeklinde açıklama yaptılar.

Sağlık Çalışanlarından Tepki: Sadece Başhekim Değil, Tüm Yönetim Değişmeli! Sağlık Çalışanlarından Tepki: Sadece Başhekim Değil, Tüm Yönetim Değişmeli!

"Mücadelemizi Büyüteceğiz"

Ankara Tabip Odası Asistan Hekim Komisyonu, mobbing, angarya, eğitim ve izin haklarının gaspı ve ücretlerde düzensizliğin hiçbir kurumda ve klinikte normalleştirilmesini kabul edemeyeceklerini belirtti. Tüm meslektaşlarını bu mücadeleye güç vermeye davet ederek, "Mücadelemizi büyüteceğimizi buradan ilan ediyoruz" dediler.