Sizce de Sağlık Bakanı değişti (mi?) Sizce de Sağlık Bakanı değişti (mi?)

Işıkhan, AK Parti grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, asgari ücrette artış olmayacağını belirtti.

Aralık Ayında Toplantı Yapılacak

Bakan Işıkhan, ekonomik göstergelerin olumlu olduğunu ve yeni asgari ücretin belirlenmesi için Aralık ayında bir toplantı yapılacağını ifade etti. Ayrıca, emeklilere yönelik refah payının da şu anda gündemlerinde olmadığını söyledi.

Asgari ücret artışı konusu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe'nin görüşmesinde de gündeme gelmişti. Karatepe, görüşmeye ilişkin açıklamalarında genel bir değişim iradesi görmediklerini belirtmişti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da Temmuz ayında asgari ücret artışı olup olmayacağı konusunda, "Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir süreç olacak mı derseniz, şu anda olmayacağını ifade edebilirim" demişti.

Bu açıklamalar, asgari ücret artışı bekleyen kesimlerde hayal kırıklığı yaratırken, ekonomik göstergelerin takip edilmesi ve Aralık ayındaki toplantının sonuçları merakla bekleniyor.