Kahire'deki Ain Shams Üniversitesi tarafından 25-27 Haziran tarihlerinde düzenlenen uluslararası Nöroloji Kongresi'ne Türkiye'den beyin ve sinir cerrahisi uzmanları da katıldı ve güncel cerrahi yöntemleri canlı yayınlanan ameliyatlarla meslektaşlarına tanıttı.

Prof. Dr. Türkoğlu'ndan Başarılı Ameliyat

Etlik Şehir Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği İdari Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Erhan Türkoğlu liderliğindeki ekip, kongre süresince üç gün boyunca üç farklı ameliyat gerçekleştirdi. Son olarak, sürekli inme atakları geçiren 73 yaşındaki felçli bir kadının beynine, kapalı yöntemle kasık bölgesinden girilerek stent takıldı. Prof. Dr. Türkoğlu, ameliyat sırasında Kahire'deki hekimlere canlı yayında işlemi anlatarak önemli bir eğitim fırsatı sundu.

Uoopi

Memnuniyetini Dile Getirdi

Ameliyat sonrası açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Türkoğlu, Ain Shams Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen kongreye katkı sunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. "Mısır ve komşu ülkelerden yaklaşık 450 uzmanın katıldığı bir sempozyum düzenlendi. Etlik Şehir Hastanesi İnme Merkezinde gerçekleştirdiğimiz tedavi yöntemlerini canlı yayında sunmamızı istediler. Bu desteği sağlamak ve katılımdan büyük onur duymak bizim için gurur verici," dedi.

Türkiye'nin Cerrahi Başarıları

Prof. Dr. Türkoğlu, Türkiye'de son 10 yıl içerisinde bu tip tedavilerin birçok merkezde yapılabilir hale geldiğini ve uluslararası alanda Türk beyin cerrahlarının önemli bir yer tuttuğunu vurguladı. Etlik Şehir Hastanesi İnme Merkezi'nin sunduğu imkanlar ve gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar, dünya çapındaki meslektaşları tarafından ilgiyle takip ediliyor. Türkiye'nin beyin ve sinir cerrahisindeki bu başarıları, uluslararası arenada da dikkat çekmeye devam ediyor.

Detaylı Tedavi Süreci

Ameliyatı gerçekleştiren ekipten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Çağhan Tönge, beyin damarlarındaki darlıkların zamanla inmelere neden olabileceğini belirtti. "Bu hastamız da tekrarlayan inme ataklarıyla bize başvurdu. Yaptığımız anjiyografide, hastanın şah damarının beyin içerisine devam eden kısmında yüzde 90'ın üzerinde daralma olduğunu tespit ettik. Bu durum, tekrarlayan inme ataklarına yol açıyordu," dedi.

Dr. Tönge,

"Bu tip durumlarda farklı tedavi yöntemleri kullanılabiliyor. Hastamıza, kasıktan girerek, endovasküler yöntemle damar içinden ilerleyip balonla genişletme ve stent uygulaması gerçekleştirdik. Böylece tekrarlayan inme ataklarının önüne geçmeyi başardık. Hastanın önceki inmeler nedeniyle oluşan felcinin zamanla fizik tedavi ile toparlanabileceğini düşünüyoruz,"

ifadelerini kullandı.

Kızılay Hastanelerinde Mevzuata Aykırı Ücret mi Alınıyor? Kızılay Hastanelerinde Mevzuata Aykırı Ücret mi Alınıyor?

Dr. Tönge, "Kahire'de ilk kez düzenlenen kongrede canlı cerrahi gerçekleştirmek ve tecrübelerimizi paylaşmak, uluslararası platformda büyük mutluluk ve gurur kaynağı oldu," dedi.