Bakan Işıkhan Ve Memur-Sen Görüştü: Ücret Artışı Ve 3600 Ek Gösterge Gündemde! Bakan Işıkhan Ve Memur-Sen Görüştü: Ücret Artışı Ve 3600 Ek Gösterge Gündemde!

NTV’den Sibel Can’ın haberine göre, 2025 yılında emekli olacakların maaşlarında ciddi bir düşüş bekleniyor. Bu gelişme, sosyal güvenlik uzmanları ve emeklilik planı yapan vatandaşlar arasında geniş çapta tartışmalara yol açtı. Bakanlığın bu konuda adımlar attığı belirtiliyor.

Emeklilik Planları Yapanlar Acele Etmesinler

Sosyal güvenlik uzmanı ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, emeklilik planları yapanlara acele etmemelerini tavsiye ederek, "Bakanlığın çalışmalarını beklemek faydalı olabilir. Henüz kesin bir karar vermek için erken" dedi. Zengin, emekli maaşlarındaki olası düşüşün sebeplerinden birinin refah payı olduğunu belirtti. Refah payı, maaşın önemli bir kısmını oluştururken, geri kalan kısmı ise enflasyon oranına bağlı olarak değişiyor. Bu yüzden 2024’te emeklilik dilekçesi verenlerin maaşlarının, 2025’te başvuru yapacaklardan daha yüksek olabileceği öngörülüyor.

SSK ve Bağ-Kur’lular için emekli maaşlarını belirleyen en önemli faktörlerden biri başvuru tarihidir. 2024 emeklisi olabilmek için özel sektör çalışanları ve her ayın 1’inde maaşlarını alan kamu işçileri, 31 Aralık 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçelerini vermelidir. Her ayın 14’ünde maaş alan kamu işçileri ise 14 Ocak 2025 tarihine kadar başvurularını yaparak 2024 emeklisi olma hakkını kazanabilirler.

Tarkan Zengin, "Emeklilik başvurularında doğru zamanlama, alınacak maaşın miktarını doğrudan etkileyebilir. Bu nedenle, emeklilik planlarını yaparken bu tarihleri göz önünde bulundurmak büyük önem taşıyor" şeklinde konuştu.