Sağlık Bakanlığına atanan Kemal Memişoğlu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına atanan Murat Kurum da toplantıya katıldı. Saat 17.07’de başlayan toplantıda, bakanların kendi alanlarıyla ilgili sunum yapacakları belirtildi.

Gündemin Ana Başlıkları

Beştepe’deki toplantının ana gündem maddeleri arasında emekli aylıklarında yapılacak artış ve yeni vergi paketi yer alıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bu konulara ilişkin bir sunum yaptı. 

Ünlü Ekonomi Profesörü Steve Hanke Türkiye’nin Enflasyonunu Ölçtü! Ünlü Ekonomi Profesörü Steve Hanke Türkiye’nin Enflasyonunu Ölçtü!

3 Temmuz’da açıklanacak Haziran ayı enflasyon oranıyla birlikte, yılın ikinci yarısında memur maaşlarına yapılacak zam oranı netleşecek. Yaklaşık 16 milyon memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı da bu toplantıda belirlenecek.

Tasarruf Tedbirleri ve Enflasyonla Mücadele

Toplantıda ayrıca tasarruf tedbirleri, en düşük emekli aylığına yapılacak artış ve yeni vergi taslağı gibi konuları ele alınırken, Enflasyonla mücadele kapsamında alınacak önlemler ve kamuda tasarruf tedbirleri de gündemin önemli maddeleri arasında yerini aldı.