AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, eğitim sektöründe faaliyet gösteren sendikalarla gece yarısına kadar süren verimli bir toplantı yaptıklarını ve bu toplantının ardından bakan yardımcıları ve genel müdürlerle özel sektör öğretmenleriyle görüştüklerini ifade etti. 

“Kamuoyuna Yansıyanlardan Rahatsızım”

Tekin,

Bunu ‘kısa bir görüşme’ diye geçiştirmesinler. Bakanlıktaki tüm birim amirlerimiz oradaydı. Kamuoyuna ‘görüşmüyorlar’ diye lanse edilmelerinden gerçekten rahatsızım. Toplamda 8-10 defa görüştük onlarla. Görüşüyoruz, sohbet ediyoruz, problemlerinin çözümü için adım attığımızı, çaba sarf ettiğimizi kendileriyle paylaşıyoruz

dedi.

Temmuz Zammı Kapıda: Köprü ve Tünel Geçiş Ücretleri Artıyor! Temmuz Zammı Kapıda: Köprü ve Tünel Geçiş Ücretleri Artıyor!

“Şov Malzemesi Olmasından Rahatsızım”

Tekin, en son 24 Haziran Pazartesi gecesi yapılan görüşmede, gece yarısına kadar süren toplantının ardından özel sektör öğretmenleriyle bir araya geldiklerini belirtti.

Gece 12’de biten toplantımızın ardından onlarla görüştük. Sanki onları bekletmişiz gibi bir algı da veriyorlar. Bu da yanlış. Kendileri randevusuz geldiler, toplantımız bittikten sonra kendileriyle görüştük. Bunun bu şekilde manipüle edilmesi ve şov malzemesi haline dönüştürülmesinden de rahatsızım. Gerek yok buna, biz problemleri zaten takip ediyoruz

diye konuştu.

“Sorunları Çözeceğiz”

Taban maaş konusunda bir gelişme olup olmadığı sorusuna yanıt veren Tekin, “Biz kendileriyle görüşüyoruz. Bunu sosyal medya üzerinden tartışmaya gerek yok. Sorunları çözmek için her iki tarafla da oturup gerekli müzakereleri yapıyoruz. Sorunları da çözeceğiz,” dedi. 

Ayrıca, taban maaş konusunun Öğretmenlik Meslek Kanunu’na eklenip eklenmeyeceği sorusuna da yanıt veren Tekin, “Bu iş kanunla çözülecek bir konu değil. Biz bu konuyu çözmek için gerekli adımları atıyoruz. Bunu şov malzemesi haline dönüştürmeye gerek yok. İyi niyetle problemlerini çözmek için çaba sarf ediyoruz,” ifadelerini kullandı.