Doktorsuz ve hemşiresiz sağlık ocağının kapalı olduğu köyde, köylüler sağlık hizmetlerinden yararlanamadıklarını belirtti.

Beyaz Kod Verildiğinde Sicile İşler mi? Beyaz Kod Verildiğinde Sicile İşler mi?

 "Sağlık Ocağı Var, Ama Sağlık Hizmeti Yok"

İncesu köyündeki sağlık hizmetlerinin yetersizliğine dikkat çeken CHP'li Alp, köyde sağlık ocağı olmasına rağmen doktor, hemşire ve ebenin bulunmadığını vurguladı. Alp, “Köyde ciddi bir sağlık ihtiyacı var, sağlık ocağı olmasına rağmen sağlık hizmeti verilmiyor. Yetkililer bu duruma neden göz yummakta?” dedi.

Köylülerden Sağlık Hizmeti Talebi

Köydeki bir vatandaş ise yaşadığı sıkıntıyı şu sözlerle dile getirdi: “Kışın 20 iğne aldım, kullanamadım çünkü Kars’a gidecek imkanım yoktu. Arabamız yok, eşim yaşlı. Buraya sağlık ocağı yapıldı ama doktor da hemşire de yok, yapılan masraflar boşa gidiyor.”

"Telekom Yetkilileri Uyuyor Mu?"

İncesu köyündeki internet sorununa da değinen Milletvekili Alp, Telekom altyapısının bir yıldan fazladır tamir edilmediğini belirtti. Kabloların yerde olduğunu ve direklerin yıkıldığını söyleyen Alp, yetkililere seslenerek, “Telekom İl Müdürü, Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, bir yıldır bu sorunu çözmediniz. Neden bu köyde internet erişimi sağlanmıyor?” diye sordu.

Sağlık ve İletişim Hizmetlerinde Eksikliklere Tepki

CHP’li Alp, hem sağlık hizmetlerinin hem de internet erişiminin köyde büyük bir ihtiyaç olduğunu belirterek, yetkililerin bir an önce bu sorunlara çözüm bulmasını talep etti.