Ülkemizin en büyük sağlık işçileri sendikası olan Öz Sağlık-İş, Türkiye genelinde 200 binin üzerinde, Bursa’da ise 7 binden fazla üyeye sahip. Üyelere erkek ve kadın olmak üzere iki adet kol saati dağıtan sendika, yoğunluk yaşanmaması için üyelerine gruplar halinde mesaj gönderdi.

Lale Akasoy tarafından kaleme alınan köşe yazısında yer alan bilgilere göre; Sendika, “Daha önce bilgilendirmesini yaptığımız her üyemize iki adet saat (Bir bayan, bir erkek) olacak şekilde ana bina 1. Kat Temsilci Odasında bugün itibari ile dağıtıma başlanmıştır. Kalabalık olmaması adına şu an sadece ana bina çalışanlarına dağıtım yapılacaktır. İlerleyen saatlerde diğer binalara da davet edeceğiz,” şeklinde bir mesaj gönderdi.

Ayrıca, üyelere sosyal yardım adı altında para kartı da verileceği belirtildi.

Çalışanların Tepkileri ve Görev Değişiklikleri

Ancak, bu hediyeler bazı çalışanlar arasında tepkilere yol açtı. Öz Sağlık-İş sendikasından ayrılan Yüksek İhtisas Hastanesi personeli, sendikadan ayrıldıktan sonra yer değişiklikleri yaşadıklarını ve hala maaşlarından sendika aidatı kesildiğini belirtti. 

Lale Akasoy’un köşesinde yer alan iddiaya göre bir çalışan, 

Ayrılmamıza rağmen hala her ay maaşımızdan sendika 1.105 TL kesiyor. Bu aydan itibaren de 1.370 TL olacakmış. Yani ayrıldık ama hala maaşımızdan para alıyorlar. 2025’e kadar sözleşme onlarda olduğu için istifa eden etmeyen herkesin maaşından kesiyorlar

dedi.

Şehir Hastanesi'nde Mobbing İddiaları Yeniden Gündemde Şehir Hastanesi'nde Mobbing İddiaları Yeniden Gündemde

Japon Malı Saatler ve Fiyat Aralığı

İddialara göre dağıtılan saatler Japon malı olduğu, fiyatları 1.000 TL ile 8.000 TL arasında değiştiği belirtiliyor. Hediye edilen saatlerin tam fiyatı bilinmemekle birlikte, bazı çalışanlar bu hediyelerin sendikalardan istifa edenleri geri kazanmaya yönelik olduğunu düşünüyor.

Öz Sağlık-İş sendikasının bu hamlesi, üyeleri arasında çeşitli tepkilere neden oldu. Kimileri hediyeleri memnuniyetle karşılarken, kimileri ise sendikanın bu davranışının ardında farklı motivasyonlar olduğunu düşündü.