Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Uşak Milletvekili Ali Karaoba’nın hemşire atamalarıyla ilgili verdiği soru önergesine yanıt verdi. Bakan, hemşirelik mesleğine yapılan atamaların detaylarını paylaşarak, ilerleyen dönemlerde yapılacak atamalar hakkında da bilgi verdi.

Bakan Memişoğlu'nun açıkladığı verilere göre, özellikle 2018-2024 yılları arasında Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile toplamda 13.768 hemşirenin atandığı belirtildi. 2024 yılında ise 15.000 yeni hemşire alımının planlandığını ve bu alımların ÖSYM üzerinden gerçekleştirileceği ifade edildi. Bakanlık, ilerleyen yıllarda da atamalara devam edeceğini vurguladı.

2025 Yılında Yeni Atama Planları

Bakanlık, 2025 yılı için de planlarını şimdiden hazırlıyor. Hemşire ihtiyacının sağlık tesislerinin talepleri doğrultusunda belirleneceğini belirten Memişoğlu, atamaların sağlık personeli ihtiyacı çerçevesinde yapılacağını ifade etti. Sağlık Meslek Lisesi mezunlarının KPSS ile yeniden atanabilmesiyle ilgili ise henüz bir çalışma olmadığını belirtti.

Bakan Memişoğlu ‘Aile Hekimliklerini Önemsiyoruz’ Bakan Memişoğlu ‘Aile Hekimliklerini Önemsiyoruz’

2025 yılına yönelik atama planlamaları, ilgili kurumların vereceği kadro ve pozisyonlar doğrultusunda yapılacak. Bakanlık, sağlık sektöründe ihtiyaç duyulan personel sayısını artırmak için çalışmalarını sürdüreceğini ve duyuruların Sağlık Bakanlığı ile ÖSYM üzerinden yapılacağını bildirdi.