Kızılay, hastanelerde sağlıkçı eksikliği yaşanmasına rağmen bazı hemşirelerin masa başında oturduğunu ve aktif görev almadığını belirtti. 

Özellikle bazı servislerde nöbetlerin dönmediğini ve bu durumun hizmetin aksamasına neden olduğunu ifade etti.

Kabine Toplantısında Enflasyon ve Zam Oranları Gündemde! Kabine Toplantısında Enflasyon ve Zam Oranları Gündemde!

Sağlık Müdürlüğüne Sert Eleştiriler

Kızılay, sağlık müdürlüğünü ve hastane yönetimini şu ifadelerle eleştirdi:

Hastane yönetimini göreve davet ediyorum. Sağlık müdürlüğünden gelen onlarca hemşire hangi birimlerde kimlerin referansları ile oturtulmaktadır? Hastanede sağlıkçı eksikliği varken neden birimlerde hemşireler oturmaktadır?

Neden sağlık personeli eksikliği giderilmemektedir? Bazı servislerde nöbetler dönmezken neden bazıları masa başında oturmaktadır? Sağlık müdürlüğü ve hastane yönetimini göreve davet ediyorum!

Nöbetlerin Dönmemesi Hizmeti Aksatıyor

Kızılay, bazı servislerde nöbetlerin dönmediğini ve bu durumun sağlık hizmetlerini olumsuz etkilediğini belirtti. Sağlık personeli eksikliği nedeniyle hizmetin aksadığını ve buna rağmen bazı hemşirelerin masa başında oturmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Hastane Yönetimine Çağrı

Kızılay, sağlık müdürlüğü ve hastane yönetimini, bu durumu düzeltmek için acilen harekete geçmeye çağırdı. Hemşirelerin doğru birimlerde görevlendirilmesi ve sağlık personeli eksikliğinin giderilmesi gerektiğini belirtti.