AK Parti’den gelen randevu sistemi ve sağlık alanındaki eleştirilerin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifa kararında etkili olduğu öne sürüldü. 

Kulislerde İstifa İddiaları

Aynı zamanda Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın da istifa ettikleri iddia edildi.

Cem Küçük’ün İddiası

Gazeteci Cem Küçük, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın görevden alınacağını iddia etti. Medya Kritik programında konuşan Küçük, “Fahrettin beyi aradım ama açmadı, yazıştık. İstifayı yalanlamadı. Türkiye’de olağanüstü bir şey olmazsa ya bugün ya da haftaya bakanlıktan ayrılacak. Yerine Şuayıp Birinci gelecek bakan yardımcısı. Şuayıp bey en güçlü aday. Ömer Bolat ile konuştum böyle bir şey yok dedi. Kendisiyle ilgili haberlerin doğru olmadığını söyledi,” dedi.

Şamil Tayyar’ın Yorumu

Programın konuklarından gazeteci Şamil Tayyar ise, “Ben isimler üzerinde çok durmak istemem. Haliyle birçoğu arkadaşımız dostumuz. Medya üzerinden konuşunca yanlış algılanıyor,” şeklinde konuştu.

SAYMAZ'IN İDDİALARI GÜNDEM OLDU

İsmail Saymaz Halk TV yayınına bağlandı. Açıklamalarda bulunan Saymaz şunları söyledi:

Fahrettin Koca ve Erdoğan arasındaki kopul randevu sisteminden kaynaklı arızalarla başladı. Ardından Kızılcahamam'daki MYK toplantısında sayın bakanın açıklamaları dikkat çekmişti. Bu açıklamalarda hastane müdürünün milletvekili tarafından atandığı duyulmuştu.

Bu toplantıya katılan bütün vekiller Koca'nın açıklamasının ardından taşladılar. O andan itibaren Fahrettin Koca ile ilgili geriye gidiş başladı. AKP Kamuoyunda Koca'nın görevde fazla kalışına ilişkin söylemler de başladı.

Dün sayın Koca benim öğrendiğim kadarıyla Beştepe'ye giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yüz yüze görüşüyor ve affını isteyerek görevi bırakmak istiyor. Cumhurbaşkanı da bu duruma 'Hay hay' diyor.

Fakat henüz yerine bir sağlık bakanı belirlenmediğini duydum. Bu arada sayın bakanla benim bir hukukum var. Pandemi günlerinde Halk TV'ye bağlanan ilk ve tek bakandır. AKP'li bakanlarla birçok açıdan tutum olarak ayrışır.

Bu noktada muhalif medyaya olan açıklığı nedeniyle bizim bir diyaloğumuz oluştu. Ben de bunun için kendisine ulaştım.

"Affınızı istemişsiniz, doğru mu?" sorusuna Koca'ya yönelttim, şu yanıtı verdi:

Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda” dedi.

Bence sayın bakan bu yanıtıyla örtük bir şekilde durumu onayladı.

HABERİN GEÇMİŞİ

Halk TV’de gazeteci İsmail Saymaz’ın iddiasına göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan görevden affını istedi. Saymaz, Koca’nın istifa ettiğini belirtti ve Resmi Gazete ile görevinden ayrılacağını öne sürdü.

Resmi Gazete’de Değişiklik Yayımlanmadı

İsmail Saymaz’ın duyurusuna rağmen, bugünkü Resmi Gazete’de Sağlık Bakanlığı’nda bir değişiklik yayımlanmadı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın İstifa Ettiği İddiaları Gündemde

Bu durum, Bakan Koca’nın istifasının henüz resmi olarak kabul edilmediği ya da duyurulmadığı anlamına geldiği şeklinde yorumlandı.

Türkiye’nin sağlık politikalarının başında yer alan ve pandemi dönemindeki çalışmalarıyla tanınan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, beklenmedik bir kararla istifa etti. Halk TV tarafından duyurulan bu gelişmeye göre, Koca’nın istifası Resmi Gazete ile resmileşecek.

Pandemi Sürecindeki Rolü ile Tanınmıştı

Fahrettin Koca’nın istifası, hem siyasi çevrelerde hem de kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Özellikle COVID-19 pandemisi sürecinde aldığı önlemler ve düzenli bilgilendirmeleriyle dikkat çeken Koca, halkın güvenini kazanmıştı. 

Pandemi döneminde aşı çalışmaları, sağlık sisteminin kapasitesinin artırılması ve genel sağlık önlemleri konularında yoğun mesai harcayan Bakan Koca, bu süreçte önemli başarılara imza attı.

İstifa Gerekçesi Yok, Spekülasyonlar Çok

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Koca’nın istifası hakkında detaylı bir açıklama yapmazken, istifa gerekçesi hakkında çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. Bakanlık kaynakları, istifanın ardından yeni bakanın kim olacağı konusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kısa sürede yeni sağlık bakanını belirlemesi bekleniyor.

İddialar Sonrası Resmi Açıklamalar Bekleniyor

Gazeteci İsmail Saymaz, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifa ettiğini kamuoyuna duyurdu. Ancak Resmi Gazete’de henüz böyle bir bilginin yer almaması kafa karışıklığına neden oldu. 

Sağlık Bakanlığı’ndan veya Cumhurbaşkanlığı’ndan resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.

Benzin ve motorine Yeni ÖTV zammı! Benzin ve motorine Yeni ÖTV zammı!

AYRINTILARI AN BE AN DUYURMAYA DEVAM EDECEĞİZ. TAKİPTE KALIN!