Yeni Bakan Memişoğlu'ndan Sağlık Çalışanlarına Vurgu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sağlık Bakanlığı'na atanan Kemal Memişoğlu, yaklaşık 8 yıldır İstanbul Sağlık İl Müdürü olarak görev yapıyordu. Pandemi döneminde Haberler.com'a konuk olan Memişoğlu, Türkiye'nin sağlık hizmetlerinin kalitesine dikkat çekmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: "Türkiye için özellikle ifade ediyorum; sağlık kadar sağlıkçımızın da kıymetinin bilinmesi gerekiyor. Pandemi salgınında dünyada methedilen birçok ülkeden çok daha iyi sağlık hizmeti sunduk. Hiçbir insan sokakta kalmadı, hiçbir insana ulaşamamazlık yapmadık, hiçbir kişiye parası olmadığı için sağlık hizmeti verememezlik yapmadık. Dünyanın en iyi sağlık hizmetlerinden birini sunduk. Bu ülkenin sağlıkçıları dünyanın sayılı sağlık ordularından biridir."

Fahrettin Koca'nın Tartışmalı Açıklamaları Tepki Çekmişti

Görevi Memişoğlu'na devreden Fahrettin Koca, geçtiğimiz yıl TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda "Hekimler niye yurt dışına göç ediyor?" sorusuna verdiği yanıt ve yaptığı para sayma hareketi ile hem muhalefetin hem de sağlıkçıların tepkisini çekmişti. Koca, bu hareketiyle büyük bir tartışma yaratmış ve sağlık çalışanları arasında huzursuzluk yaratmıştı.

Sizce de Sağlık Bakanı değişti (mi?) Sizce de Sağlık Bakanı değişti (mi?)

Yeni Bakan Kemal Memişoğlu'nun sağlık çalışanlarıyla ilgili geçmişte yaptığı bu olumlu açıklamalar, kamuoyunda büyük bir ilgi ve destek gördü. Sağlık camiası, Memişoğlu'nun sağlık çalışanlarının değerini bilen bir bakış açısıyla görev yapacağına olan inancını dile getirdi.