Enerji-Bir Sen, Ulaştırma Memur-Sen ve Büro Memur-Sen, memurların haklarını budayan tasarruf önlemlerinin iptali için üç gündür yürüyüşte.

3 Sendikadan Protesto Yürüyüşü

Protesto kapsamında 3 sendikanın yönetici ve üyeleri, yaklaşık 20 kişiyle günde 20 kilometre yol yürüyor. Kalp rahatsızlığına rağmen Bolu’dan Ankara’ya 185 kilometrelik yolu üç gündür yürüyen Enerji Bir-Sen Başkanı ve Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, "Tasarruf denilerek hepimizin servisi kaldırılıyor, hepimizin mesaisi kesiliyor. Geçtim diğer sendikaları, kendi arkadaşlarımız niçin bize destek vermiyor anlayamıyorum," dedi.

"Sesimizi Duyurmak İçin Yollara Düştük"

Hacı Bayram Tonbul, "Günlerce söyledik, bakanlık önünde eylem yaptık dinleyen olmadı. Sonunda sesimizi duyurmak için yollara düştük," diyerek, toplu sözleşme ile kazanılan koruyucu giyim, fazla mesai ve servis haklarının tasarruf genelgesiyle geri alındığını belirtti. Bu durumun uluslararası sözleşmelere, Anayasa'ya ve kanuna aykırı olduğunu vurgulayan Tonbul, memur haklarının korunması gerektiğini ifade etti.

Destek Yetersizliği ve Adaletsizlik

Tonbul, tüm memurların hakları için eylem yaptıklarını ancak ne Memur-Sen’in diğer 8 sendikasından ne de diğer sendikalardan yeterli destek gördüklerini belirtti. "Kazanılmış hakkımız elimizden gidiyor, kimse farkında değil mi?" diyen Tonbul, memur hakları konusunda destek eksikliğini eleştirdi.

Siyasi Bağımsızlık ve Tasarruf Eleştirisi

Tonbul, daha önce aynı yolu yürüyen CHP’nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verip vermediklerine ilişkin soruya, "Kılıçdaroğlu yürüdü, destek vermedik. Çünkü onunki siyasiydi. Siyaset destek istesin, gene vermem. Ak Parti istesin vermem. Aldığım haklardan sağcısı da solcusu da yararlanıyor," yanıtını verdi.

Tasarruf tedbirlerinin memurların haklarına zarar verdiğini belirten Tonbul, "Yanlış yatırım, gereksiz mal ve hizmet alımı yok mu? Önce onları kesersin. Bunlar ilk önce memurun tepesine çöküyor," diyerek eleştirilerini sürdürdü. Kurumlara ödenek gönderilmediği için arazi ve fazla mesailerin ödenmediğini ifade eden Tonbul, tasarrufun israftan yapılması gerektiğini vurguladı.

Sağlık-Sen Şube Başkanı Arayıcı, Bakan Memişoğlu ile Görüştü Sağlık-Sen Şube Başkanı Arayıcı, Bakan Memişoğlu ile Görüştü

"Tasarruf İsraftan Edilir"

Hacı Bayram Tonbul, memurların haklarını savunmak için yola çıktıklarını belirterek, "Tamam yokluk var, anladık da bunlarla mı tasarruf edeceksiniz? Tasarruf yapılacaksa yeri bellidir, tasarruf israftan edilir," dedi. Protestoların devam edeceğini ve haklarını savunmak için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.