Öztürk, çete üyelerinin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade ederken, sürece katkı sağlayan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve diğer devlet organlarına teşekkür etti. Öztürk, Sağlık Bakanı’nın bu konuda gösterdiği çabayı vurgulayarak,

"Sağlık Bakanımızın liderliğinde, devlet organlarımızın titiz çalışmalarıyla bu insanlık dışı çete çöplüğe atılmıştır"

Hürriyet Sağlık Sen’den Yönetmelik Tepkisi: ‘Bu Taslaktan Vazgeçin!’ Hürriyet Sağlık Sen’den Yönetmelik Tepkisi: ‘Bu Taslaktan Vazgeçin!’

dedi.

"Bu İnsanlık Dışı Varlıklar En Ağır Şekilde Cezalandırılmalı"

Cesur Öztürk, çetenin bebeklere yönelik işlediği suçların son derece vahim olduğunu belirterek, yargının bu suçlulara en ağır cezaları vereceğinden şüphesi olmadığını ifade etti. Yenidoğan Çetesi’nin işlediği suçların Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı tarafından titizlikle incelendiğini dile getiren Öztürk,

"Bu canilere yargı tarafından en ağır cezaların verileceğinden en ufak bir şüphemiz yok. Bu insanlık dışı varlıkların gerçekleştirdiği suçlar çok ağır ve cezasız kalmayacaktır"

dedi.

"Devlet Organlarımızın Başarılı Çalışmalarıyla Çete Çökertildi"

Yenidoğan Çetesi’nin çökertilmesinde Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun büyük bir rol oynadığını belirten Cesur Öztürk, CİMER ihbarıyla başlayan süreçte Sağlık Bakanlığı’nın talimatıyla çetenin ortaya çıkarıldığını ve çökertildiğini vurguladı.

“Bu alçak çetenin çökertilmesi sürecinde gösterilen başarıdan dolayı başta Sağlık Bakanımız olmak üzere, İçişleri ve Adalet Bakanlığı teşkilatlarına teşekkür ediyoruz. Bu çete, devlet organlarının başarılı çalışmaları sayesinde yok edilmiştir”

ifadelerini kullandı.

"Sağlık Çalışanlarımızın Töhmet Altında Kalmasına İzin Vermeyeceğiz"

Sağlık çalışanlarının bu tür çeteler yüzünden töhmet altında bırakılmaması gerektiğini de vurgulayan Öztürk,

"Bu tür kötü niyetli çeteler sebebiyle sağlık çalışanlarımızın zan altında kalmasına asla izin vermeyeceğiz"

dedi. Sağlık çalışanlarının özverili ve insan hayatını kurtarmaya yönelik çalışmaları sayesinde toplumun güvenini kazandıklarını belirten Öztürk, devletin bu çetelere karşı mücadelede kararlı olduğunu ve suçluların adalet önünde hesap vereceğini belirtti.

"Devletin Soluğu Çetelerin Ensesinde"

Öztürk, çetelerin devletin gücü karşısında her zaman yenileceğini vurgulayarak,

"Bu tür çete ve örgütler, her zaman devletimizin soluğunu enselerinde hissedeceklerdir"

dedi. Sağlık çalışanlarının bu tür insanlık dışı çeteler yüzünden zan altında kalmasına izin vermeyeceklerini belirten Öztürk, devletin suç örgütlerine karşı kararlı duruşunun süreceğini belirtti.