Ağrıları geçmeyen ve sağ bacağı da etkilenmeye başlayan Demirtaş, son çare olarak 2022 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Ancak burada tedavisi sürerken, 2 Kasım 2022'de hayatını kaybetti. Olgun Demirtaş’ın ailesi ise kardeşlerinin ölümünden doktor ihmali olduğunu iddia ederek hukuk mücadelesine başladı.

Ölüm Raporu Verilen Kadının Gasilhanede Yaşadığı Fark Edildi Ölüm Raporu Verilen Kadının Gasilhanede Yaşadığı Fark Edildi

Demirtaş'ın ağabeyi Cantekin Demirtaş, kardeşinin hayatını kaybetmeden önce Küba'dan getirilmesi planlanan bir ilaç için Dr. E.Y. tarafından kendilerinden 480 bin TL talep edildiğini ve parayı ödemelerine rağmen ilacın getirilmediğini, bunun yanında kendilerine hiçbir makbuz ya da fatura verilmediğini belirtti. Bu iddialar üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Soruşturma kapsamında Dr. E.Y.'nin ifadesi alındı.

Dr. E.Y. Suçlamaları Reddetti

Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan Dr. E.Y., Demirtaş ailesinin iddialarını kesin bir dille reddetti. Dr. E.Y., Olgun Demirtaş'ı aile dostları olan dayısı vasıtasıyla tanıdığını ve hastanın tedavi sürecine yalnızca bu yüzden dahil olduğunu söyledi. Göğüs hastalıkları uzmanı olduğunu ve kemik tümörü hastalığına doğrudan müdahale edemeyeceğini belirten doktor, ilaç temin etme yetkisinin olmadığını, bu nedenle para talebinde bulunmadığını ifade etti. Ancak savcılık tarafından yürütülen soruşturma neticesinde, Dr. E.Y. hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla dava açıldı. Dr. E.Y., 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ve 5 bin güne kadar adli para cezası ile yargılanacak.

Aile İhmallere Dikkat Çekti

Olgun Demirtaş'ın ağabeyi Cantekin Demirtaş, doktorun Küba'dan ilaç getirme bahanesiyle para aldığını ve kardeşinin hastalığının doğru teşhis edilememesi yüzünden yaşamını yitirdiğini dile getirdi. Cantekin Demirtaş, "Kardeşim önce özel bir hastanede ameliyat oldu ama durum düzelmedi. Bir yıl sonra devlet hastanesine gittik. Orada doktorlar kardeşime doğru teşhis koyamadı. Ayrıca doktor bizden para aldı, makbuz bile vermedi. Hem ölümüne sebep olan ihmaller zincirinden hem de dolandırıcılık iddiasından şikayetçiyiz," dedi.

Aile, Olgun Demirtaş'ın ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmanın da sürdüğünü belirterek, tüm sorumluların ortaya çıkarılmasını talep ediyor. Baba Rasim Demirtaş ise oğlunun yoğun bakımda tutulmasının yanlış olduğunu belirterek, "Oğlumun hiçbir ciddi hastalığı yoktu, neden yoğun bakıma alındı? Oğlum öldürüldü, suçluların cezalandırılmasını istiyorum," diye konuştu.

Soruşturma Devam Ediyor

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Dr. E.Y.’nin yanı sıra olayda sorumluluğu bulunan diğer kişilerin de araştırıldığı belirtildi. Şu ana kadar doktor hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan dava açılırken, Olgun Demirtaş’ın ölümüne ilişkin diğer soruşturma süreçleri de devam ediyor. Aile, kardeşlerinin ölümüne sebep olan tüm ihmallerin ortaya çıkarılmasını ve adaletin yerini bulmasını bekliyor.