Kimliği Belirsiz Kişi Yenidoğan Bebeği Hastaneye Terk Etti: Arama Sürüyor! Kimliği Belirsiz Kişi Yenidoğan Bebeği Hastaneye Terk Etti: Arama Sürüyor!

Bu düzenlemeyle, taşınmaz ticaretinde olduğu gibi otomotiv ilanları da kimlik ve yetki doğrulama sistemiyle kontrol altında olacak.

İhracatta Tarihi Rekor

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, MÜSİAD’ın düzenlediği Türkiye Yüzyılı'nda Otomotiv ve Enerji Vizyonu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, otomotiv ana sanayi ihracatının 2023'te 19,4 milyar dolara ulaştığını ve yan sanayi dahil toplam ihracatın 35 milyar doları aştığını belirtti. 2024'ün ilk 9 ayında ise yüzde 5,3 büyüme ile 26,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirilerek tarihi bir rekora imza atıldığını söyledi.

Otomotiv İlanları da E-Devlet Üzerinden Verilecek

Gürcan, konut sektöründe başlatılan ilan platformlarına kimlik ve yetki doğrulama yükümlülüğünün otomotiv sektörü için de uygulanacağını belirtti. 2024 yılı başında yürürlüğe girecek bu uygulama ile araç sahipleri, e-Devlet üzerinden ilanlarını verebilecek ve yalnızca yetki belgesi olan firmalar ilan oluşturabilecek.

Rekabetçi Piyasa Hedefi

Bakan Yardımcısı Gürcan, otomotiv sektöründe adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısının oluşturulması için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Programa, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, MÜSİAD Genel Başkan Vekili Ahmet Doğan Alperen ve diğer davetliler katıldı.