Birlik Sağlık-Sen’den Vakkas Kara Hakkında Sert Açıklama Birlik Sağlık-Sen’den Vakkas Kara Hakkında Sert Açıklama

Zonguldak'taki Bölge İstişare Toplantısı'nda sendika üyeleriyle bir araya gelen Kahveci, memur sendikacılığının Türkiye Kamu-Sen tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Memurlar İçin Daha İyi Ücretler İsteniyor

Kahveci, memurların yoksulluk sınırının üstünde bir ücrete kavuşması gerektiğini ifade etti. Bugüne kadar yapılan çalışmaların bu doğrultuda olduğunu söyleyerek, “Çalışanlarımız şu an açlık ve yoksulluk sınırları arasında bir ücret almakta ve geçim sıkıntısı yaşamaktadır” dedi. Ekonomiyi rahatlatmak için çalışanların ekonomik koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Enflasyona Dayalı Ücret Sistemi Terk Edilmeli

Kahveci, enflasyona dayalı ücret artışlarının yetersiz kaldığını ve bu sistemin derhal terk edilmesi gerektiğini belirtti. Memurların ve emeklilerin enflasyon hesaplamalarının ayrıca yapılması gerektiğini dile getiren Kahveci, "Gerçek enflasyon ancak bu şekilde ortaya çıkar" dedi.

Refah Payı Talebi Gündemde

Refah payı uygulamasının zorunlu hale getirilmesi gerektiğini belirten Kahveci, bu konunun Türkiye Kamu-Sen’in toplu sözleşme masasında en önemli taleplerinden biri olduğunu vurguladı. “Çalışanlarımızın refah seviyesinin artırılması için ek zam talep ediyoruz ve refah payı uygulamasının hayata geçirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Sendika Hizmet Binalarının Açılışı Gerçekleşti

Toplantının ardından sendikaya bağlı şubelere ait hizmet binalarının açılış törenine katılan Kahveci, sendika başkanları ve üyeleri ile birlikte kurdele kesti.