Eşinin aktardığı bilgilere göre, Mustafa Nas’ın adına, haberi olmadan uyuşturucu etkili yeşil reçeteli ilaçlar yazılmıştı. Yurt dışında olduğu dönemde adına her ay iki kez ilaç yazıldığını öğrenen Nas, polisin eşini aramasıyla bu durumdan haberdar oldu. Polis, farklı bir olayla ilgili ifadesine başvurulmak istenilen Nas’a ulaşamayınca, eşine 2 gün önce hastaneden ilaç yazıldığını bildirdi. Bu haberle şaşkına dönen Nas, yurt dışından döner dönmez durumu araştırmak için soluğu Trabzon Fatih Devlet Hastanesi’nde aldı.

Eski İş Ortağı ve Doktorla Yüzleşme

Fatih Devlet Hastanesi’nde reçeteyi yazan doktor olan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. A.E.S.’nin odasına giren Mustafa Nas, karşılaştığı manzara karşısında şok oldu. Odaya girdiğinde, eski iş ortağı İlker K. ile karşılaşan Nas, bu durumun üzerine gitmeye karar verdi. Nas, kimliğini kullanarak adına reçete yazdıran kişinin eski iş ortağı olduğunu anladı ve hemen harekete geçti. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek doktor A.E.S. ve kimliğini kullandığı iddia edilen İlker K. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yapay Zeka Cinsiyet Ayrımcılığı mı Yapıyor? Deneyimli Doktorlar Erkek, Deneyimsizler Kadın Yapay Zeka Cinsiyet Ayrımcılığı mı Yapıyor? Deneyimli Doktorlar Erkek, Deneyimsizler Kadın

Valilik Soruşturma İzni Verdi

Soruşturma sürecinde Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili olarak üç doktor ve hastane yetkilisi hakkında Trabzon Valiliği'nden soruşturma izni talep etti. Valilik, iki doktor ve bir hastane yetkilisi hakkında herhangi bir hata veya ihmal olmadığından soruşturma izni vermezken, Dr. A.E.S. için soruşturma izni verdi. Valilik, doktorun hasta görmeden ilaç reçete etmesini kusurlu bulurken, bu durumun hastaların lehine düşünülerek yapıldığını ve haksız kazanç teminine yönelik bir kanıt bulunmadığını belirtti. Ancak, doktorun kendi kullanıcı şifresiyle hasta kaydı yaptığı tespit edildi ve bu nedenle sorumluluğun kendisine ait olduğuna karar verildi.

Mustafa Nas'ın Yaşadıkları

Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Mustafa Nas, süreci şöyle anlattı: "Benim hiçbir şeyden haberim yoktu. Yurt dışındaydım. Farklı bir olay nedeniyle ifadem isteniyordu. Polis beni aramıştı, ama ulaşamamıştı. Daha sonra eşimi aramışlar ve ona ‘Eşiniz iki gün önce hastaneden ilaç yazdırmış’ demişler. Eşim, benim yurt dışında olduğumu söyleyince, polis, ‘Yalan söylemeyin, sistemde görüyoruz’ demiş. Türkiye’ye döndüğümde durumu araştırdım ve öğrendim ki, kimliğimi eski iş ortağım kullanmış. Fatih Devlet Hastanesi’nde bir doktor ile anlaşarak bana uyuşturucu etkili ilaçlar yazdırmışlar."

Kimlik Kullanan Eski İş Ortağına Suç Duyurusu

Nas, eski iş ortağının kimliğini kullanarak uyuşturucu etkili ilaç yazdırdığını öğrendiğinde büyük şaşkınlık yaşadı. "1 yıl boyunca adıma her ay iki kez ilaç yazılmış. İlaç yazılan tarihlerde çoğu kez yurt dışındaydım. Polis bana, ‘Sistemden baktık, gerçekten de yurt dışındaymışsın ama kimliğini birisi kullanıyor’ dedi. Hastaneye gittiğimde doktorla ve eski iş ortağımla yüz yüze geldim. İkisi de beni görünce şok oldu" dedi.

Doktora Yargılama İzni

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Nas, Valilik’ten doktor hakkında yargılama izni çıktığını belirtti. "Savcılık, Valilik'ten doktorun yargılanabilmesi için izin aldı. Şimdi dava açılmasını bekliyoruz. Her ay iki kutu 300 mg ilaç yazılmış. Eski iş ortağımın da ifadesi alındı, yargıyı yanıltacak beyanlarda bulundu. İlacı bir kez aldığını iddia etti, ancak reçetelerin tamamında onun adı var" diye konuştu. Nas, doktorun halen görevde olduğunu ve benzer sorunlarla daha önce de karşılaştığını öğrendiğini de sözlerine ekledi.