Aynı zamanda sağlık bilgisi ve teknolojisini üreten bir ülke olacağız" dedi. Kırşehir'deki incelemeleri sırasında konuşan Memişoğlu, Türkiye'nin sağlık alanındaki başarısını daha da ileriye taşıma hedefinde olduklarını belirtti.

Kırşehir'e Yeni Hastane Müjdesi

Memişoğlu, Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatını ziyaret ederek, hastanenin 2025 yılı sonunda hizmete açılacağını duyurdu.

"400 yataklı bu hastanemizi, Kırşehir'i sağlık merkezi yapacak önemli projelerden biri olarak görüyoruz" dedi. Ayrıca, mevcut hastanenin de hizmet vermeye devam edeceğini belirtti.

Koruyucu Sağlık ve Sağlık Turizmi Öncelikli

Bakan Memişoğlu, koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekerek,

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Abdullah Solmaz’dan Bozova Ziyareti Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Abdullah Solmaz’dan Bozova Ziyareti

"Yetkisiz sağlık hizmeti sunanlara karşı önlemler alacağız. Ayrıca, sağlık turizmini geliştirmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor"

diye ekledi. Türkiye'nin sağlık alanında uluslararası alanda da söz sahibi olduğunu ve bunu daha ileriye taşımak için çalıştıklarını vurguladı.

İllegal Uygulamalara İzin Verilmeyecek

Sağlık hizmetlerinde illegal uygulamaların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınacağını belirten Memişoğlu,

"Biz Türkiye olarak, sağlıkta dünyanın en iyi hizmet sunan ülkelerinden biriyiz ve bunu daha da ileriye taşımak için çalışmalarımız sürecek"

dedi. Sağlıkta disiplinin korunacağına dair kamuoyunu bilgilendirdi.