Bu kişinin, son dört yıl içinde 4 ila 18 yaş arasında yaklaşık bin 900 çocuğa baktığı öğrenildi.

Kayıt Dışı Çalışma Ortaya Çıkınca Suç Duyurusu Yapıldı

GGD, bu kişinin Bağımsız Sağlık Hizmetleri Meslekleri (BIG) kaydının olmadığını fark edince, derhal polise suç duyurusunda bulundu ve çalışanın işine son verdi. GGD West-Brabant Direktörü Sebastiaan Baan, olayın duyulmasının ardından ebeveynlerin ve çocukların bilgilendirildiğini ifade etti.

2025 Hac Organizasyonu İçin Sağlık Personeli Başvuruları Başladı 2025 Hac Organizasyonu İçin Sağlık Personeli Başvuruları Başladı

Ebeveynlerin Şok ve Öfke Dolu Tepkileri

Ebeveynlerin büyük bir şaşkınlık ve öfke içinde olduğunu belirten Baan, GGD’nin bu duruma izin vererek büyük bir hata yaptığını kabul etti. GGD sözcüsü, "Bu haber bizi derinden sarstı ve güvenilir, güvenli bakım sunma hedefimizle tamamen çelişiyor," dedi.

Dört Yıl Kayıtsız Çalışma Nasıl Mümkün Oldu?

Sözcü, çalışanın bugüne kadar tıbbi bilgisinin sorgulanmadığını ancak yakın zamanda alınan şikayetler üzerine yetkisiz olduğu ortaya çıktığını belirtti. Şikayetlerde cinsel taciz veya istismara dair herhangi bir durumun olmadığının da altını çizdi. GGD, olayla ilgili bağımsız bir araştırma başlattı; çalışanın diplomasının geçerliliği de bu araştırmada belirlenecek.

BIG Kaydı ve GGD Hekimliği Nedir?

BIG kaydı, hekimlerin korunan meslek unvanına sahip olması ve mesleklerini yasal olarak icra edebilmeleri için gereklidir. Doktorların her beş yılda bir bu kaydı yenileyerek yetkinliklerini kanıtlamaları gerekir. GGD hekimleri ise çocukların gelişimi ve sağlığıyla ilgilenip gerektiğinde diğer uzmanlara yönlendirme yapar.