"Çakmağı Çaktı ve Patlama Oldu"

10 Aralık 2021 tarihinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’nde yaşanan olayda, hemşire Gizem Elif Türk ve hastane personeli Yılmaz Yapıcı şişelere tıbbi amaçlı alkol doldurdukları sırada meydana gelen patlamada yaralanmıştı. Gizem Elif Türk, olayın, hemşire Önder E.’nin "Alkol saf mı, sulu mu? Yakayım mı sizi?" diyerek elindeki çakmağı çakması sonucu gerçekleştiğini iddia etti. Türk, "Bu acılara neden olanın cezasını bulmasını istiyorum" dedi.

"Çektiğim Acıları Bir Ben Biliyorum"

Mahkemede gözyaşları içinde konuşan Türk, patlamadan sonra vücudunda derin yanıklar oluştuğunu ve 52 gün boyunca tedavi gördüğünü anlattı. Türk, "İftira atacak olsam Yılmaz abiye de atardım. Ancak ben gördüğüm şeyi söylüyorum. ‘Abi yapma’ dedim, dinlemedi" ifadelerini kullandı.

AK Parti'den Emeklilik ve 657 Sayılı Kanun için Yeni Düzenleme Sinyali AK Parti'den Emeklilik ve 657 Sayılı Kanun için Yeni Düzenleme Sinyali

 Savunma ve Kamera İnceleme Talebi

Sanık Önder E.’nin avukatı, olayın nasıl meydana geldiğine dair somut bir tespit olmadığını belirterek kamera kayıtlarının incelenmesini talep etti. "Müvekkilim, karakola gittiğinde cebindeki çakmağı çıkarıp, 'belki bu alev almıştır' dedi. Ancak olayın nedeni bilimsel bir raporla açıklanmadı" dedi.

Mahkeme, savcının mütalaasını hazırlaması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.