Özellikle, sendika başkanı Adil Kurban’ın görev süresini hukuka aykırı bir şekilde uzatması, şubelere gönderilmesi gereken ödenekleri kesmesi ve sendika içi dayanışmayı zedeleyen hareketleri, şube yönetimleri tarafından şiddetle kınandı.

HEKİM SEN'DE “TOSUNCUK” VAKASI UYARISI

Hekim Sen Batı Anadolu Başkanı Dr. Mehmet Yıldız, Adil Kurban’ı "sendikacılığı bırakıp müteahhitliğe soyunmakla ve üyelerin paralarına göz dikmekle" suçladı.

Merkez Yönetimden Kararların Geri Alınması Talep Edildi

Şube başkanları tarafından yapılan açıklamada, Hekim Sen üyeleri ve kamuoyuna, bu gelişmelerin ciddiyetine dikkat çekildi. 

Hekim Birliği: ‘Sağlıkta Şiddet Uygulayanlar da Kara Listeye Alınmalı’ Hekim Birliği: ‘Sağlıkta Şiddet Uygulayanlar da Kara Listeye Alınmalı’

Açıklamada, merkez yönetiminden bu hatalı kararların derhal geri alınması talep edildi. Aksi takdirde, şube yönetimlerinin üyelerinin haklarını savunma konusunda gerekli adımları atmaktan çekinmeyeceği kararlılıkla ifade edildi.

Sendikal Mücadele Devam Edecek

Açıklamada ayrıca, adli tatil sonrası çıkacak mahkeme kararıyla birlikte sendikanın hızla seçime giderek, Hekim Sen çatısı altında sendikal mücadelenin kaldığı yerden devam edeceği belirtildi. 

Deklarasyon

Gün geçmiyor ki Hekimsen’in işgalci yönetimi bizlere bir rezillik daha yaşatmasın!

20 Haziran 2024 tarihi itibarıyla 4 yıllık görev süresi dolan fakat buna rağmen olağan genel kurul sürecini başlatmayıp hukuksuz bir şekilde koltuğu işgal eden ve bundan ötürü sendikamıza KAYYIM atanmasına sebep olacak olan Başkan Adil Kurban, son olarak da şubelere ve şube yöneticilerine sendikal faaliyetler için gönderilen cüzi bir miktar ödemeyi de keserek bir rezilliğe daha imza attı. Kaldı ki bu ücretler, hali hazırda ihtiyati tedbir konularak kanunen açık olan İstanbul ve Batı Anadolu şubelerimize de aylardır yatırılmamaktadır.

Bizler, Hekimsen Şube yönetimleri olarak, Hekimsen başkanı Adil Kurban’ın şubelere ödenek göndermeyi kesme kararını şiddetle kınıyoruz. Bu karar, şubelerimizin işleyişini baltalayan, sendika içi dayanışmayı zedeleyen ve üyelerimize sunulan hizmetleri sekteye uğratmayı hedefleyen kabul edilemez bir adımdır.

Merkez yönetiminin aldığı bu keyfi karar, şubelerimizin faaliyetlerini neredeyse durma noktasına getirecek ve sendikamızın misyonuna tamamen aykırı olacak bir karardır. Bu sebeple, merkez yönetiminin bu yanlış karardan derhal geri adım atmasını ve ödenekleri bir an önce yatırmasını bekliyoruz. Aksi takdirde, üyelerimizin haklarını savunma konusundaki kararlılığımızdan asla ödün vermeyeceğimizi, başta hukuki adımlar olmak üzere hiçbir adımı atmaktan kaçınmayacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

Hekimsen sendikasının aylık yaklaşık 7 milyon TL olan gelirini üyelerine harcamayan merkez yönetim kurulunu, genel kurulda ibra etmeyecek ve bu paraların nereye harcandığının hesabını hem bizlere hem de üyelerimize verecektir!

Kooperatif kurma vesilesiyle sendikacılığı bırakıp müteahhitliğe soyunan Adil Kurban, üyelerimizin aidatlarına gözünü diktiği gibi şimdi de milyonlarına gözünü dikmiştir. Üyelerimizi bir tosuncuk vakası yaşamamaları konusunda uyarıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla sunulur… 11.08.2024

Hekimsen Batı Anadolu Şube Yönetimi

Hekimsen İstanbul Şube Yönetimi

Hekimsen Sakarya Şube Yönetimi

Hekimsen Şanlıurfa Şube Yönetimi

Hekimsen Trabzon Şube Yönetimi