Op. Dr. Aziz Çardak Başhekim Olarak Atandı Op. Dr. Aziz Çardak Başhekim Olarak Atandı

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nin başhekimliği görevini yürüten Uz. Dr. Sertan Acar’ın yerine Op. Dr. Aziz Çardak getirildi. 

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından basına servis edilen fotoğraflarda kadın yöneticilerin bulunmaması, Bağımsız Kocaeli Gazetesi’nden Muhammet Ulubaş’ın haberine göre, dikkat çekici bir nokta olarak öne çıktı. 

Gölcük’te her gün binlerce hastanın tedavi gördüğü bu önemli hastanede kadın yöneticilerin eksikliği, törenin dikkat çeken bir yönü oldu.

Kadın Yöneticilerin Eksikliği

Devir teslim töreninde kadın yöneticilerin bulunmaması, sağlık sektöründe cinsiyet eşitliği konusunu yeniden gündeme getirdi. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi gibi büyük ve önemli bir sağlık kurumunda kadınların da yönetim kademelerinde yer alması gerektiği vurgulanıyor.

İl Sağlık Müdürü’de Hastaneye Gitti

Devir teslim törenine Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, İl Sağlık Müdürlüğü başkan ve başkan yardımcıları, kamu hastaneleri başhekimleri ve diğer sağlık yöneticileri katıldı. 

Op. Dr. Aziz Çardak, Kocaeli’de daha önce Kocaeli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcılığı ve Kocaeli Şehir Hastanesi Kurucu Başhekimliği görevlerinde bulunmuştu.